Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Τρομοκρατική Οργάνωση» το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε κατά των εκατό ακαδημαϊκών και διανοουμένων που με ανοικτή επιστολή τους προέτρεπαν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να μην επισκεφθεί την Τουρκία, με το επιχείρημα ότι η παρουσία της θα νομιμοποιούσε τις αντιδημοκρατικές και παράνομες ενέργειες του Ερντογάν και του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti).

Ο Ερντογάν, τους υπογράφοντες την επιστολή αυτή, τους χαρακτήρισε ως ‘όχλο’ που αποκαλούν τον εαυτό τους ως ακαδημαϊκούς, επίσης τους χαρακτήρισε ως ‘Πέμπτη Φάλαγγα’ και ως ανόητους σκλάβους ‘που έχουν χάσει τα μυαλά τους’.

«Είναι λυπηρό», είπε ο Ερντογάν, «μια σημαντική μερίδα του όχλου αυτού να λειτουργεί στα δημόσια πανεπιστήμια και να παίρνουν τον μισθό τους από το κράτος», είπε σε συγκέντρωση τοπικών εκπροσώπων στο προεδρικό μέγαρο.

Καταφέρθηκε, επίσης, κατά του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, λέγοντας ότι ποτέ δεν θεώρησε ότι είναι ένα πολιτικό κόμμα, αλλά μια οργάνωση που έχει σκοπό να επικρίνει τις ενέργειες της κυβέρνησης κατά των τρομοκρατικών ομάδων.

«Δεν είναι δυνατόν να πω ότι είναι πολιτικό κόμμα, αφού είναι μια πολιτική οργάνωση που καθοδηγείται από αυτονομιστές και τρομοκράτες (του PKK) και είναι επιφορτισμένη να προβαίνει σε κριτική κατά της κυβέρνησης και των κρατικών θεσμών. Για αυτόν το λόγο τους αποκαλώ απλά ως μια «οργάνωση», είπε ο Ερντογάν.

Η επίθεση αυτή του Τούρκου προέδρου, δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, αποτελούν μια τακτική για τη μείωση της πολιτικής δύναμης του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, που στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, εισήλθε στην τουρκική Βουλή, σπάζοντας το εκλογικό όριο του 10%.

Πηγή "Εχέδωρος"

Σχόλιο ιστολογίου: Ας κρατήσουμε στη μνήμη μας την συγκεκριμένη δήλωση του τούρκου προέδρου. Κι αυτό, επειδή ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός του κουρδικού κόμματος ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο, αλλά και στις μετεκλογικές πολιτικές (και όχι μόνο) εξελίξεις στην Τουρκία... Αποψή μας είναι πως η συγκεκριμένη δήλωση - διατύπωση είναι προάγγελος εντυπωσιακών (όχι απαραίτητα νόμιμων) εξελίξεων στην γείτονα Τουρκία, οι οποίες θα επηρεάσουν το εσωτερικό της χώρας, αλλά πιθανότατα θα λειτουργήσουν και ως καταλύτης για την συμπεριφορά της Τουρκίας προς τις γειτονικές χώρες...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]