Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ρωσία δίνει το «φιλί της ζωής» στο καθεστώς Άσαντ

Κλιμακώνοντας μέρα με τη μέρα την στρατιωτική της παρουσία στην Συρία, η Ρωσία δίνει το «φιλί της ζωής» στο καθεστώς Άσαντ που εξαπολύει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε χερσαίες επιχειρήσεις Επίδειξη δύναμης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος εντείνει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος πλήττοντας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Μόσχας, στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή τη στιγμή η ρωσική πολεμική μηχανή χρησιμοποιεί στο μέτωπο της Συρίας στηρίζοντας το καθεστώς Άσαντ μαχητικά και βομβαρδιστικά. Χρησιμοποιεί επίσης εξελιγμένα συστήματα κατασκοπείας. Όλα αυτά, σύμφωνα με τους δυτικούς αναλυτές, τα έχει ήδη δοκιμάσει στο άλλο πεδίο άσκησης της στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος της Μόσχας: στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, στο πλευρό των ρωσόφωνων αυτονομιστών ανταρτών.

Την ώρα που ΗΠΑ και Τουρκία διαψεύδουν τις δηλώσεις Πούτιν, ότι στόχος των βομβαρδισμών στη Συρία είναι οι τζιχαντιστές, στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σε λίγες ώρες οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ με φόντο την αυξανόμενη συριακή κρίση. Κι όλα αυτά την ώρα που η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία έχει επιτρέψει στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση. Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν τις τελευταίες ώρες από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα έπληξαν μονάδες κατασκευής πυρομαχικών και βομβών, κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και κέντρα εκπαίδευσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε ότι 112 στόχοι έχουν ήδη πληγεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 30 Σεπτεμβρίου. Από τη Βηρυτό, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι συριακές χερσαίες δυνάμεις και συριακές εθνοφυλακές, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, εξαπέλυσαν επίθεση κατά των σύρων ανταρτών στην στρατηγικής σημασίας κοιλάδα αλ-Γαμπ, στη βορειο-δυτική Συρία.

Οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις είχαν προωθηθεί στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επίθεσης τον Ιούλιο και Αύγουστο 2015 απειλώντας την κυριαρχία των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού σε σημεία κλειδιά της παράκτιας δυτικής ζώνης της χώρας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν, οι συριακές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών περιοχές με πυραύλους εδάφους-εδάφους, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία στον αγώνα κατά κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ απέρριψε κάθε τέτοια ιδέα. «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με μία στρατηγική που είναι είναι τραγικά εσφαλμένη, όπως έχουμε εξηγήσει, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου προσθέτοντας ότι οι όποιες συνεννοήσεις με τη Μόσχα θα περιοριστούν στη πρόληψη ατυχήματος μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροσκαφών που δρουν παράλληλα στη Συρία.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι στρέφεται εναντίον φιλοδυτικών αντιπάλων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και δευτερευόντως του Ισλαμικού Κράτους. Την ίδια κατηγορία απήθυνε εκ νέου εναντίον της Ρωσίας ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου, ο οποίος δήλωσε ότι ελάχιστες από τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία είχαν στόχο τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Αντιθέτως , το Ιράκ φαίνεται να προσεγγίζει όλο και περισσότερο τις ρωσικές θέσεις.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, Χακίμ Ζαμιλί, ότι η ιρακινή κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να ζητήσει σύντομα από τη Ρωσία να βομβαρδίσει στόχους του Ισλαμικού Κράτους και στο Ιράκ.«Επιδιώκουμε να έχει η Ρωσία μεγαλύτερο ρόλο στο Ιράκ. Ασφαλώς μεγαλύτερο ρόλο από τις ΗΠΑ», επεσήμανε ο Ιρακινός αξιωματούχος.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]