Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μαρξιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, έδωσε συνέντευξη στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, και ήταν άκρως αποκαλυπτικός αλλά και καταγγελτικός για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στη διενέργεια του δημοψηφίσματος και για το τι ακριβώς επεδίωκε μέσω αυτού του δημοψηφίσματος. Είπε λοιπόν, μεταξύ των άλλων ο κ. Γιούνκερ:
«…αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όχι πραγματικά, αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση κυνική. Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα, απ΄ τη μια οι Έλληνες να απορρίπτουν ένα κείμενο με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα και ένα μήνα αργότερα η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο, πολύ πιο σκληρό απ΄ αυτό που απέρριψε ελληνικός λαός. Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα…. Ποτέ δεν κατάλαβα τη στρατηγική της Ελλάδας και πιστεύω πολύ ειλικρινά μετά απ΄ όσα ζήσαμε, ότι η Ελλάδα δεν είχε πραγματική στρατηγική. Η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με τη μέρα….».
Στην ίδια συνέντευξη, ο Πιέρ Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις, είπε μεταξύ των άλλων αποκαλυπτικών για τον πραγματικό ρόλο έμπιστων ανθρώπων του Τσίπρα στην κυβέρνηση:
«…περάσαμε σχεδόν 24 ώρες κλεισμένοι και εκεί χάσαμε σίγουρα μια ευκαιρία. Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόθυμος να διαπραγματευθεί, όμως κάθε φορά ο Παππάς του έλεγε: “όχι κ. Πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να υποχωρήσετε εδώ, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτήν τη βάση”. Επανερχόταν λέγοντας: “Δεν ξεκινάω από αυτήν τη βάση”. Ήθελαν να μας οδηγήσουν έως το τέλος του Ιουνίου με το ρολόι στο χέρι ελπίζοντας το GREXIT να μας τρομάξει αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε κάποιες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η τακτική τους και ο Βαρουφάκης ήταν εδώ για να μη διαπραγματευθεί….».



Τη συγκεκριμένη συνέντευξη την πήρε το Mega Channel από το γαλλογερμανικό κανάλι, αλλά την υποβάθμισε και βέβαια – προφανώς με κυβερνητική παρέμβαση – θάφθηκε ολοσχερώς από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Ωστόσο, ακούγοντας αυτή την κατ΄ εμέ συγκλονιστική συνέντευξη, θυμήθηκα την επιστολή με ψευδώνυμο που έλαβα προ αρκετών μηνών από μέλος – έτσι αυτοαποκαλείται – της ομάδος εξουσίας της παρούσας κυβέρνησης!
Το απόσπασμα του κειμένου που θα σας παραθέσω είναι άκρως προφητικό και επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρουν Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, και όχι μόνο!! Εξυφαίνει το Μαρξιστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ. Που ο συντάκτης αναφέρει πως στην κυβέρνηση θα συμμετέχει πάλι το κόμμα των ΑΝΕΛ, αυτών των αυτοψεκαζόμενων συνωμοτών, έτσι για να δείχνει πολυσυλλεκτική και δημοκρατική, θα επιχειρήσει να ξεκινήσει την Νέα Πορεία προς τα Εμπρός, ή μάλλον το Μεγάλο Άλμα προς τα Οπίσω, που θα είναι κάτι σαν την Μορφωτική Επανάσταση του Μάο ή σαν την Συνεχή Επανάσταση του Στάλιν.

Παρακάτω σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα του κειμένου:
«…Όμως, επιτρέψτε μου να σας αποκαλύψω το άνομο και αθέμιτο σχέδιο που εδώ και τρεις μήνες έχει θέσει σε εφαρμογή, με εξαιρετική πράγματι μαεστρία, ο στενός πυρήνας του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με προεξάρχοντα αρχιερέα, δυστυχώς, τον κ. Τσίπρα. Μολονότι ο κ. Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του είχαν την ιστορική ευκαιρία να ηγηθούν μιας μεγάλης τιτάνιας προσπάθειας αποκατάστασης των πραγμάτων, εκσυγχρονισμού της χώρας και της φυγής προς τα εμπρός, αυτοί, δυστυχώς, προτίμησαν να ηγηθούν μιας μικρής ομάδος ανεγκέφαλων συνωμοτών, ιδεολογικά αγκυλωμένων στο 1949, που εξυφαίνουν και έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα δόλιο σχέδιο σφετερισμού της εξουσίας και δημιουργίας ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, τύποις μεν στο όνομα του απαρχαιωμένου και ξεφτισμένου σοσιαλιστικού ιδεώδους, που νομίζουν ότι υπηρετούν, κατ΄ ουσίαν όμως υπηρετούν γενόμενοι ανόμων συμφερόντων, τα οποία από ιδεολογική αγκύλωση, ηλιθιότητα και εγκεφαλική μαλάκυνση εξυπηρετούν. Το άνομο και αθέμιτο σχέδιό τους προβλέπει ότι αρχικώς θα προσπαθήσουν να εκνευρίσουν τους ευρωπαίους θεσμούς σε βαθμό που είτε να μας οδηγήσουν στην έξοδο από το ευρώ, είτε να οδηγήσουν τα πράγματα σε μια “ηρωική” ρήξη και αποχώρηση από την ευρωζώνη, ώστε να μπορούν να επιρρίψουν την ευθύνη της εξόδου μας στους “δανειστές-πιστωτές” μας. Το σχέδιο, επίσης, προβλέπει ότι, και αν ακόμη οι ευρωπαίοι μας φερθούν με επιείκεια και δεν μας οδηγήσουν στην έξοδο, θα πρέπει να σκηνοθετηθεί ένα γεγονός, που θα μας οδηγήσει στην ρήξη. Η ρήξη πρέπει να φαίνεται ότι έγινε από υπαιτιότητα των ευρωπαίων και πάντως όχι από δική μας ευθύνη και ότι αποτελεί την μοναδική λύση για την διατήρηση της “εθνικής αξιοπρέπειάς” μας και της εθνικής υπερηφάνειας μας.
Έτσι θα χρειαστεί να προσφύγουμε σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα για να αναβαπτισθούμε στα νάματα του περιούσιου λαού μας, ο οποίος “υπερήφανος” και “αξιοπρεπής” θα χειροκροτεί την κυβέρνηση, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, που είχε το σθένος να τα “βάλει” με τους δανειστές-πιστωτές, που είπε το νέο ηρωικό “ΟΧΙ”, που έγραψε “χρυσές σελίδες” στην σύγχρονη ιστορία!!
Έτσι, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ένα εκλογικό ποσοστό, που θα της δώσει την ισχύ μιας νέας πιο νωπής “λαϊκής” εντολής για να διαχειρισθεί τα πράγματα, για να επικυρώσει την έξοδό μας από το ευρώ και την ευρωζώνη (σε δεύτερο στάδιο από την Ευρώπη), για να φέρει την δραχμή, για να αποκτήσουμε “εθνική ανεξαρτησία”, “λαϊκή κυριαρχία”, “εθνική αξιοπρέπεια”, και “υπερηφάνεια”, και φυσικά να βιώσουμε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και την επιβολή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, όμοιου με αυτό που βίωσαν δίπλα μας οι Αλβανοί ή οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι ή, επί το επιεικέστερο, αυτό που βιώνει η Βενεζουέλα ή ακόμη και η συμπαθής Κούβα και άλλες χώρες παρίες της Διεθνούς Κοινότητας…».
Κλείνοντας, πιστεύω πως από όλα τα παραπάνω συνταρακτικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι την σημερινή – για τους αδαείς - μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και όπως καταλήγει ο αριστερός συντάκτης της προ μηνών επιστολής:
"Σκοπός τους, όμως, είναι η καταστροφή όλων, η χρεοκοπία και η πτώχευση της χώρας, η χρεοκοπία και η πτώχευση των τραπεζών και των επιχειρήσεων, η καταστροφή όλων των κοινωνικών τάξεων και όλων των δομών της χώρας, γιατί μόνον έτσι μέσα από την καταστροφή και την φτώχεια θα μπορεί να επιβάλλει το ανελεύθερο, ολοκληρωτικό καθεστώς, που μετά μανίας οραματίζεται. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν την πιστεύουν, θα την ζήσουν σύντομα στο πετσί τους, όταν θα αναπολούν τον χαμένο παράδεισο ελευθερίας και δημοκρατίας, θα τολμούσα να πω και ευδαιμονίας, που με κόπο, αλήθειες και ψέματα δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια"!!!



Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]