Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεθνής κατακραυγή για το λουτρό αίματος στην Άγκυρα

Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα με τον πλέον σθεναρό τρόπο την «φρικτή τρομοκρατική» επίθεση στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν, καταγγέλλοντας τη «διαστροφή» των δραστών.

«Το γεγονός ότι αυτή η επίθεση διαπράχθηκε πριν από μια συγκέντρωση για την ειρήνη υπογραμμίζει τη διαστροφή εκείνων που είναι υπεύθυνοι και υπενθυμίζει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή» δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Λευκός Οίκος απέστειλε επίσης τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού καθώς μαζί αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας. Οι φρικτές αυτές επιθέσεις, αντί να αποθαρρύνουν τις προσπάθειές μας, το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας» επισήμανε η αμερικανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια επίθεση κατά των “πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης” διαμηνύει η Άγγελα Μέρκελ

Oι βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους σήμερα στην Τουρκία συνιστούν μια επίθεση κατά «των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις περί τρομοκρατικών χτυπημάτων, πρόκειται για να μία ιδιαιτέρα άνανδρη ενέργεια, που στόχευε να πλήξει άμεσα τα πολιτικά δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ειρήνη» επισήμανε η Μέρκελ σε ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η τουρκική κυβέρνηση και το σύνολο της τουρκικής κοινωνίας» θα απαντήσουν με αποφασιστικό και δημοκρατικό τρόπο στην τρομοκρατία.

«Προφανώς οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν ένα κλίμα τρόμου και εκφοβισμού πριν από τις εκλογές, όπως επίσης να υποδαυλίσουν το μίσος και την αταξία» είπε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

H Αθήνα καταδικάζει με αποτροπιασμό τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία

Απερίφραστα καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, και που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 80 ανθρώπους, και εκφράζει «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων».

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία, εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο facebook και το twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία».

Το κυβερνών κόμμα, με ανακοίνωσή του θεωρεί υπόλογο τον Πρόεδρο της Τουρκίας για το σημερινό μακελειό.

Παρόντος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ της ειρήνης.

Το κόμμα εκφράζει «αποτροπιασμό για τη σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης, που διοργάνωσαν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα στην Άγκυρα», και θεωρεί το καθεστώς Ερντογάν «υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως «η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς».

Και θεωρώντας πως «μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας», καλεί τον λαό σε συμμετοχή σε συγκέντρωση το απόγευμα σήμερα, Σάββατο, στην Πλατεία Συντάγματος.

«Η σημερινή απάνθρωπη, δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Την καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη. Εκφράζουμε ταυτόχρονα προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων και την τουρκική κυβέρνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες τραυματίες», ανακοίνωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για «αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα αλληλεγγύη προς την εργατική τάξη, τον λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, «οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής «κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]