Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα ακυρώνει τα τουρκικά σχέδια για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

Θα επιχειρηθεί βομβαρδισμός με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους από το ρωσικό στόλο στη Συρία

Ο ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε ότι η προσπάθεια της Τουρκίας για την ιδέα σχετικά με τη θέσπιση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, δεν συνάδει με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στις βάσεις του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι «κατά» μιας τέτοιας απόφασης και ότι η Μόσχα θα σεβαστεί την κυριαρχία της Συρίας, όπως αναφέρει το συριακό πρακτορείο ‘Sana’.

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αμφισβήτησε την ύπαρξη του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA), ωστόσο εξέφρασε την προθυμία της Μόσχας να συνεργασθεί μαζί του, εάν υπάρχει, και τόνισε ότι η Ρωσία προβαίνει σε επιχειρήσεις μόνο στη Συρία γιατί η Βαγδάτη δεν είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα, ώστε να συμπεριληφθούν οι ρωσικές επιδρομές σε κέντρα των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Η θέση του Μπογκνάνοφ, συνεχίζει το αραβικό δημοσίευμα, ήρθε ως απάντηση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που είχε συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες στις Βρυξέλλες για «τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης στη Συρία».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της κρατικής δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Κομόιντοφ, που είναι πρώην διοικητής του ρωσικού στόλους της Μαύρης θάλασσας, δήλωσε ότι ‘υπάρχει δυνατότητα χρήσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας από τις ακτές της Συρίας, ώστε να προβεί σε πυραυλικές επιθέσεις, βαθιά μέσα στο συριακό έδαφος».

Ο Ερντογάν απειλεί τον Πούτιν ότι θα χάσει έναν καλό φίλο...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε για απώλεια των φιλικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, λόγω της κατάστασης που δημιουργείται στη Συρία.

«Όλοι γνωρίζουν τις καλές μας σχέσεις με τη Ρωσία. Αλλά εάν η Ρωσία εάν συνεχίσει, θα χάσει έναν φίλο, όπως είναι η Τουρκία, με την οποία εργάζεται σε πολλούς τομείς, θα χάσουν πολλά και η Μόσχα πρέπει να το ξέρει αυτό», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Gazeta.ru.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και επηρεάζουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για την παραβίαση από αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σε σχέση με τη ρωσική επιχείρηση στη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας είναι «σοβαρό λάθος».

Λαβρόφ: «Χωρίς αποτελέσματα ο Διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού κράτους»

Στο πλαίσιο των ρωσικών ενεργειών στη Συρία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτήθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τις δραστηριότητες του ρωσικού στρατού.

Η απάντησή του ήταν κυνική για τα αποτελέσματα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού κράτους:

«Έχουν ξεκινήσει επιθέσεις για περισσότερο από έναν χρόνο, χωρίς πραγματικά αποτελέσματα», είπε, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ‘Sana’.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]