Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι γερμανοί προτείνουν διαχωρισμό χριστιανών και μουσουλμάνων "προσφύγων"

Τα συνεχή περιστατικά βίας και τρομοκρατίας εις βάρος χριστιανών προσφύγων καταγγέλουν οι γερμανοί χριστιανοκοινωνιστές και ζητούν την προστασία των χριστιανών προσφύγων

Ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών και πρώην υπ. Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των χριστιανών αιτούντων άσυλο στη χώρα – «Οι χριστιανοί είναι η πιο έντονα διωκόμενη θρησκευτική μειονότητα στον κόσμο» λέει

Οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προτείνουν τον διαχωρισμό των χριστιανών από τους άλλους πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, διότι δεν διακρίνονται όλοι οι πρόσφυγες από το πνεύμα της δυτικής ανεκτικότητας.

Ο αντιπρόεδρος του CSU και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια των χριστιανών αιτούντων άσυλο στη χώρα και επιθυμεί να έχουν το δικαίωμα σε ένα ειδικό ασφαλές κατάλυμα στην περίπτωση που αισθάνονται ότι απειλούνται από τους ισλαμιστές.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Welt ο Φρίντριχ: «Οι χριστιανοί είναι η πιο έντονα διωκόμενη θρησκευτική μειονότητα στον κόσμο».

Όποιος φεύγει για να γλιτώσει από τους ισλαμιστές τρομοκράτες «και αναζητεί προστασία στη χώρα μας» θα πρέπει να μην έρχεται αντιμέτωπος με νέες διακρίσεις στα κέντρα υποδοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το να ελπίζουμε ότι όποιος περνά τα γερμανικά σύνορα «ξαφνικά γεμίζει από το αίσθημα της δυτικής ανεκτικότητας» είναι «μια αφελής έως και αδαής άποψη», τόνισε ο Φρίντριχ.

«Όποιος χριστιανός αισθάνεται ότι απειλείται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων θα πρέπει να έχει το δικαίωμα σε ένα ξεχωριστό κατάλυμα», ζήτησε ο πρώην υπουργός. «Ως χριστιανική δυτική χώρα έχουμε την υποχρέωση να συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους χριστιανούς», κατέληξε.

Η συζήτηση για τον διαχωρισμό των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής βάσει της θρησκείας τους ξεκίνησε έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ τους.

Όμως οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όπως και οι Πράσινοι επέκριναν την πρόταση της αστυνομίας να χωρίζονται οι πρόσφυγες βάσει της εθνικότητας και της θρησκείας τους.

Πάντως προβληματισμός έχει ήδη αρχίσει να υπάρχει και στο SPD αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Ο βουλευτής Γιοχάνες Καρς ζήτησε από τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη Γερμανία να προσπαθήσουν να ενσωματωθούν.

«Οι πρόσφυγες δεν έρχονται μόνο σε μια πλούσια χώρα, αλλά κυρίως σε μια παγκόσμια κοινότητα. Όποιος ακολουθεί τις αξίες της είναι καλοδεχούμενος», σχολίασε.

Εξάλλου η Κλαούντια Ροτ, βουλευτής των Πρασίνων και αντιπρόεδρος της Μπούντεσταγκ, κατηγόρησε το CSU ότι θέλει να ακολουθήσει την πολιτική της Ουγγαρίας σε ό,τι αφορά την παροχή ασύλου.

«Το CSU προωθεί τον εξορμπανισμό της γερμανικής πολιτικής παροχής ασύλου», είπε η Ροτ στην εφημερίδα Welt, αναφερόμενη στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]