Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητική η στάση του Τσίπρα στην κατάθεση στεφάνου

Είναι βέβαιο ότι αν στόχος ήταν να περάσει το μήνυμα στη Γαλλία και όλη την Ευρώπη, ότι η Ελλάδα εκτιμά βαθύτατα τη στήριξη που έλαβε και λαμβάνει από τη γαλλική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, να απολογηθεί εμμέσως για το τόσο άστοχο «Ολαντρέου» που είχε εκστομίσει προτού εισέλθει στον πραγματικό κόσμο της διεθνούς πολιτικής ο Αλέξης Τσίπρας, μάλλον επετεύχθη.

Ωστόσο, η παρακολούθηση χθες σε ζωντανή μετάδοση της τελετής κατάθεσης στεφάνου από τον Γάλλο πρόεδρο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, απέδειξε ότι παραμένουμε «χύμα» ως λαός, εάν υποτεθεί ότι οι εκπρόσωποί μας είναι αυτοί που στέλνουν το σχετικό μήνυμα, ή μάλλον την εικόνα που το διαβιβάζει.

Αρχικά, κάποιος θα πρέπει να επισημάνει στον πρωθυπουργό, ότι ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έκατσε «κόκαλο» σε στάση προσοχής, σοβαρότατος και συγκεντρωμένος, καθώς ακούγαμε τον γαλλικό ύμνο, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υπερβολικά χαλαρός, με τα πόδια ανοιχτά κοιτώντας γενικά… το άπειρο.

Μπορεί να διατηρεί κάποια αλλεργία ο Αλέξης από την εφηβική του ηλικία για εθνικούς ύμνους και άλλα τινά «εθνικιστικά», το μήνυμα που θα λάβει ο μέσος Γάλλος όμως, είναι μάλλον αυτό της ασέβειας. Εν ολίγοις, ας μην το επαναλάβει.

Τούτων λεχθέντων, μάλλον ως έκπληξη αμφιβόλου αισθητικής θα εκλήφθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το να τραγουδούν οι παρουσιάζοντες όπλα κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου. Αν επιθυμεί κάποιος να πληροφορηθεί πως φάνηκε σε εμάς η πρωτοβουλία, θα μπορούσαμε ευθαρσώς να πούμε, ότι θα απολαμβάναμε κάτι λιγότερο φάλτσο.

Κατά τα άλλα, «κόκαλο» στάθηκε και ο Πάνος Καμμένος, αν και τη στάση του σώματος δεν βοηθούσαν τα δεκάδες παραπανήσια κιλά, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι λίγο αστείο. Στα θετικά, έχουμε την αίσθηση ότι θα σχολιαστεί, ενδεχομένως και θετικά, το ότι οι υπασπιστές από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων που συνόδευαν τον Καμμένο (για τον Ολάντ;), ήταν… υπασπίστριες, εκτός κι αν κάποιος κακεντρεχής θυμηθεί παρόμοιες συνήθειες του μακαρίτη του Μουαμάρ Καντάφι.

Κάποια στιγμή, μετά το πέρας της τελετής, ο Αλέξης δεν ήξερε ότι ο Φρανσουά θα πρέπει να επιθεωρήσει το άγημα, ο Πάνος έδειξε τον δρόμο, μόνο που πήγαιναν από άλλη κατεύθυνση (ελληνική ταινία με τον Αυλωνίτη να κάνει τον… Γύλο), με τον Πάνο να μαζεύει το χέρι και με μια μαεστρική κίνηση να επιχειρήσει να δείξει ότι φτιάχνει τη γραβάτα του. Για το αν ο λόγος που έπρεπε να παρίσταται στην τελετή ο Πάνος ήταν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες δεν το γνωρίζουμε. Αναμένουμε να το διευκρινίσουν.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]