Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να αγοράσουν πυρηνικά όπλα

Τέσσερις φορές τουλάχιστον το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να προσεγγίσει λαθρέμπορους που δραστηριοποιούνται στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, με σκοπό να αγοράσει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το Associated Press σημειώνοντας πως ανάλογες ήταν και οι προσπάθειες του FBI και άλλων Αρχών να αποκρούσουν τις αγοραπωλησίες

Η τελευταία περίπτωση καταγράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ένας λαθρέμπορος αναζήτησε αγοραστή από το Ισλαμικό Κράτος για ένα φορτίο θανατηφόρου καισίου, ικανού να μολύνει πολλά οικοδομικά τετράγωνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές κέντρο του νέου αυτού εμπορίου είναι η Μολδαβία και πρωταγωνιστές μέλη εγκληματικών οργανώσεων με συνδέσμους στον διάδοχο της ρωσικής KGB.

Παρά τις επιτυχίες των αστυνομικών Αρχών η ανησυχία παραμένει καθώς δεν αποκλείεται να έχουν βρεθεί νέα μονοπάτια για το εμπόριο του παλαιού ρωσικού ραδιενεργού υλικού.

«Μπορούμε να περιμένουμε νέες τέτοιες υποθέσεις» δηλώνει Μολδαβός αξιωματικός στο ΑΡ. «Για όσο διάστημα οι λαθρέμποροι πιστεύουν ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτή την υπόθεση, θα συνεχίσουν να το κάνουν (σ.σ.: το λαθρεμπόριο)» προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι φάκελοι περιγράφουν μυστικές συναντήσεις σε νυχτερινά μαγαζιά, σχέδια για «βρώμικες» βόμβες αλλά και έναν αστυνομικό που χρειάστηκε να πιει αρκετή βότκα πριν να συναντήσει τους λαθρεμπόρους.

Η συνάντηση, μάλιστα, για το φορτίου του καισίου έγινε σε ένα γνωστό νυχτερινό μαγαζί γεμάτο με νεαρούς και νεαρές αν και το φορτίο αποδείχθηκε ότι περιείχε μια λιγότερο ραδιενεργή εκδοχή από αυτή που διαφήμιζαν οι λαθρέμποροι.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]