Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλήψεις ισλαμιστών, του “χαλιφάτου” του Καυκάσου στη Μόσχα

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση δικτύου που συνδέεται με την παράνομη ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπ ατ Ταχρίρ, η οποία επιδιώκει την εγκαθίδρυση «χαλιφάτου» στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία.

«Περίπου 100 ύποπτοι προσήχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Μόσχα και οι 20 εξ αυτών συνελήφθησαν καθώς είναι μέλη του κόμματος Χιζμπ ατ Ταχρίρ», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε την εθνικότητα των προσώπων που συνελήφθησαν ή τα εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει.

Το Χιζμπ ατ Ταχρίρ («Κόμμα της Ελευθερίας»), που θεωρείται προσκείμενο σε εξτρεμιστική τάση των Αδελφών Μουσουλμάνων, είχε ιδρυθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Τάσσεται υπέρ της εγκαθίδρυσης χαλιφάτου στις περιοχές της Ρωσίας με μουσουλμανικούς πληθυσμούς και στις άλλοτε σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας.

Το κίνημα αυτό, που είχε τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία το 2003, λέει ότι τάσσεται υπέρ της μη βίας και διαβεβαιώνει πως θέλει να επιτύχει τους στόχους του με ειρηνικά μέσα.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία την 30ή Σεπτεμβρίου οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στην μεγεθυνόμενη απειλή της τρομοκρατίας στη Ρωσία.

Την 12η Οκτωβρίου οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν την εξάρθρωση ενός πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ο οποίος, όπως ανέφεραν είχε «από 6 ως 11 μέλη», τα οποία φέρονται να «προετοιμάζονταν να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια στις δημόσιες συγκοινωνίες» της ρωσικής πρωτεύουσας.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Μόσχα, Ρωσία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]