Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κόλπο του Τσίπρα με τις εκλογές, δουλεύει ακόμα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγορεύθηκε παγκοσμίως σε ηγέτη φαινόμενο μετά τις τελευταίες εκλογές αφού ήταν ο μόνος που διατήρησε τις δυνάμεις του και βγήκε νικητής ενώ είχε φέρει ένα νέο μνημόνιο.

Βέβαια γνωρίζαμε όλη ότι οι εκλογές εξπρές ήταν κίνηση αιφνιδιασμού προς την αντιπολίτευση αλλά και το λαό που του ζητούνταν να ψηφίσει τον καλύτερο διαχειριστή του μνημονίου, μία απροετοίμαστη αριστερή αντιπολίτευση (ΛΑΕ), το κόμμα που επιλέγει να μένει γενικά εκτός (ΚΚΕ) και το κόμμα που είναι ντροπή μας που είναι εντός (Χρυσή Αυγή).

Και όλα αυτά φυσικά πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί και πριν τα αποτελέσματα αυτών αφήσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Το κόλπο με τις εκλογές δούλεψε το Σεπτέμβριο αλλά δουλεύει ακόμη και τώρα. Ο Τσίπρας ζητώντας το λόγο μετά την ομιλία Μεϊμαράκη στη Βουλή, του απάντησε ότι το περιεχόμενο και το ύφος των λόγων του ήταν προεκλογικό. Έσπευσε λοιπόν να του υπενθυμίσει ότι εκλογές έγιναν στις 20 του Σεπτέμβρη και ότι έχασαν πανηγυρικά με 20 μονάδες. Το πραγματικό χειροκρότημα ωστόσο ο Τσίπρας το έλαβε όταν τόνισε ότι αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία, εκείνος ζήτησε την ψήφο του λαού όχι, πριν φέρει μνημόνιο αλλά αμέσως μετά.

Η κίνηση ματ, των εκλογών δουλεύει ακόμη και θα συνεχίσει να δουλεύει, όσο ο Τσίπρας θα περνά έστω και ασθμαίνοντας τις αξιολογήσεις. Η φρέσκια λαϊκή εντολή θα πάψει ωστόσο να τον βοηθά όταν αυτό θα αλλάξει. Πόσο μάλλον δε αν χρειαστεί να πάρει και επιπλέον μέτρα των συμφωνηθέντων.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν ξέρω πόση πολιτική ζωή θα έχει και για πόσο θα κρατηθεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Η νεανική του εικόνα προς το παρόν τον βοηθά, όταν θα αρχίσουμε να στενάζουμε με την υπερφορολόγηση και με τα άλυτα προβλήματά μας δεν νομίζω ότι θα μακροημερεύσει. Κανένας μνημονιακός δεν έμεινε στην εξουσία για πολύ καιρό, Jeffrey, Παπαδήμιος, Sam, Axel, όλοι τους με ημερομηνία λήξεως!

    Και λίγο δούλεμα, δεν κάνει κακό. Επειδή έχουμε έναν χαρισματικό ηγέτη που ίδρωσε για να μάθει αγγλικά θα ήθελα να του προτείνω μερικές εκφράσεις-κλειδιά:
    Για Αιγαίο, Θράκη, Κοσσυφοπέδιο, ορυκτά και υποδομές κ.λπ.:
    How much do you want, upstairs-downstairs?

    Για Άγγελα, Σόιμπλε και τους υπόλοιπους αποικιοκράτες:
    Hello to our eyes, the two

    Για τα τον Ελληνικό Λαό:
    We changed them the lights

    Για το δημοκρατικό τόξο:
    Do yoy think, the politicians was oiled?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]