Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το Κοσσυφοπέδιο ανοίγουν νέο μέτωπο οι τζιχαντιστές

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Είναι γνωστό και έχουν γραφτεί πολλά ότι μια από τις μεγαλύτερες βάσεις των Τζιχαντιστών στην Ευρώπη βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο.

Τώρα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, (Sabah 4/9), που επικαλούνται αλβανικές εφημερίδες, οι Τζιχαντιστές ανοίγουν καινούργιο πολεμικό μέτωπο από το Κοσσυφοπέδιο εναντίον των ηγετών της περιοχής, καθώς και κάποιων κυβερνητικών παραγόντων του Κοσσυφοπεδίου που έχουν ζητήσει να περιοριστούν οι δραστηριότητες τους στην περιοχή αυτή.

Συγκεκριμένα η DAEŞ, δηλαδή το στρατιωτικό σκέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου, έχει στείλει απειλητικά μηνύματα κατά των ηγετών των κρατών της περιοχής, καθώς και κατά του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, İsa Mustafa, ο οποίος προφανώς υπακούοντας έξωθεν εντολές έχει ζητήσει τον περιορισμό της παρουσίας του.

Το ενδιαφέρον φυσικά είναι εδώ ότι οι απειλές των Τζιχαντιστών στρέφονται όχι μόνο κατά του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου αλλά και άλλων ηγετών των Βαλκανίων, ανάβοντας καινούργιες «φωτιές» στην ευρύτερη περιοχή.

Εδώ φαίνεται και πόσο ανεύθυνη ήταν η πολιτική όλων αυτών που είχαν στηρίξει την παρουσία των Τζιχαντιστών στα Βαλκάνια.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]