Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνος για την ασφάλεια της Ευρώπης ο Ερντογάν

O ημιπαράφρονας σουλτάνος προσπαθεί να προκαλέσει χάος για να διασωθεί και να κερδίσει ο ίδιος...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει και νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, ώστε να πιέσει γεωπολιτικά για να πετύχει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς του στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ο κουτοπόνηρος σουλτάνος της Άγκυρας φρόντισε να το ανακοινώσει μάλιστα ο ίδιος, λέγοντας ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως έχει αρχίσει ένα νέο κύμα προσφύγων μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη βορειοδυτική επαρχία Χαλέπι της Συρίας.

Και όχι μόνο αυτό! Ο θρασύτατος τζιχαντιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του νωρίτερα την Πέμπτη επανέλαβε την έκκλησή του «να εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν περισσότεροι Σύροι αντάρτες» (δηλαδή τζιχαντιστές) οι οποίοι πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και για μια ακόμη φορά, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί του έχουν πει «ξέχασέ το» και οι Ρώσοι θα το θεωρήσουν πολεμική ενέργεια, ζήτησε να εισβάλει στη Συρία δήθεν για να δημιουργήσει μια «ζώνης ασφαλείας» στη βορειοδυτική Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, για την προστασία (υποτίθεται) εκτοπισμένων αμάχων.

«Αν γίνουν αυτά, πιστεύω ότι η μετανάστευση από τη Συρία θα σταματήσει και οι πρόσφυγες που φιλοξενούμε θα μπορέσουν να πάνε πίσω», είπε, επιμένοντας σαν ρομποτάκι στο ίδιο παραμυθάκι που δεν πείθει κανέναν, για αυτό και η Δύση του έχει αρνηθεί, η δε Ρωσία θα τον βομβαρδίσει εάν το πράξει.

Αλλά μήπως εκεί αποσκοπεί ο ημίτρελος; Να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο για να ανασυστήσει μέσα από τις στάχτες το οθωμανικό χαλιφάτο του;

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]