Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωβουλευτές "καρφώνουν" την Ε.Ε. για περίεργο "παιχνίδι" με την Τουρκία

Πενήντα δύο ευρωβουλευτές απ' όλους τους πολιτικούς χώρους και από είκοσι χώρες, ζητούν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Επιτροπής για την Τουρκία πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας που θα διεξαχθούν την 1η Νοεμβρίου.

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι με την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης, η ΕΕ εμφανίζεται να δηλώνει έτοιμη να ρίξει τους τόνους σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, σε αντάλλαγμα της συνεργασίας της στο θέμα των προσφυγικών ροών. Συνήθως οι εκθέσεις προόδου των υποψηφίων για ένταξη κρατών δημοσιοποιούνται στα μέσα Οκτωβρίου.

«Η αναβολή δημοσιοποίησης της έκθεσης προόδου του τρέχοντος έτους, δείχνει την έλλειψη προθυμίας να καταδειχθεί η οπισθοδρόμηση της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πριν από τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο και την εικόνα ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να ρίξει τους τόνους σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, σε αντάλλαγμα της συνεργασίας στο θέμα των προσφυγικών ροών. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημοσιεύσει την έκθεσή της πριν από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία «χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό αντάλλαγμα για το Σχέδιο Δράσης» μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. «Οι όροι της ΕΕ στο θέμα της διεύρυνσης, δεν θα πρέπει να αποτελούν πολιτικό μέσο για να αντισταθμιστεί μια αποτυχημένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της προσφυγική κρίσης» αναφέρει η επιστολή, όπου σημειώνεται ακόμη, ότι τα ίδια ισχύουν και για το ζήτημα της ελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]