Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νάτα νάτα... νάτα μας...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η λαθρομετανάστευση έχει γίνει κεντρικό θέμα των συζητήσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις πρώτες ημέρες είχε διαφανεί μία "διάθεση" ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπισθεί το "φαινόμενο" με τις βασικές αρχές του Δουβλίνου ΙΙ, δηλαδή με την αναγκαστική επιστροφή των λαθραία εισερχομένων (Σύριων προσφύγων και μη) στην Ελλάδα, αφού αυτή είναι και η πρώτη χώρα εισόδου των λαθρομεταναστευτικών πληθυσμών.

Όμως, οι ανάγκες της γερμανικής βιομηχανίας που δήλωσε πως χρειάζεται 500.000 εργάτες, αλλά και οι ανάγκες των γερμανικών τραπεζών να "εξασφαλίσουν" το χρήμα των Σύριων προσφύγων, φάνηκε πως απέτρεψαν την αρχική "τάση" των ευρωπαίων ηγετών που έθεσαν θέμα "επιστροφής στην χώρα εισόδου".

Η συμπεριφορά των λαθρομεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες που συμφώνησαν να τους δεχτούν (κατακόρυφη αύξηση κάθε είδους εγκληματικότητας) επαναφέρει την αρχική θέση κάποιων ευρωπαίων ηγετών. Μάλιστα, σε μία απόπειρα στυγνής εκμετάλλευσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης, το Βερολίνο δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αν συμφωνήσει να αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες», επεσήμαναν οι πηγές αυτές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.

Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Ελλάδα περίπου 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί να κατευθυνθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε τι θα συνίσταται αυτή η χαλάρωση της στάσης του Βερολίνου.

Νέα πρόκληση Ορμπάν: Να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα για να μην έρχονται μετανάστες

Οι δηλώσεις του, κατά καιρούς, προκαλούν την οργή των Ευρωπαίων ομολόγων του, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έξωθεν καλή μαρτυρία του.

Την Πέμπτη προχώρησε σε μια νέα ακραία τοποθέτηση για το ποια λύση πρέπει να προκρίνει η ΕΕ για να λύσει την προσφυγική λύση.

Όπως μεταφέρουν όλα τα ουγγρικά μέσα, ο κ. Όρμπαν φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι το αυξανόμενο πρόβλημα με τους μετανάστες, πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικές λύσεις. Εξ αυτού του λόγου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιμένει πως η ΕΕ θα πρέπει να αμυνθεί έναντι των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα – άρα, να τα κλείσει.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται κατορθωτό, εξήγησε πως η δική του χώρα θα αμυνθεί με το τείχος που έχει ορθώσει στα σύνορα με την Κροατία και το οποίο φιλοδοξεί να αποκρούσει την εισροή μεταναστών στην Ουγγαρία.

Κατά τον κ. Όρμπαν:
«Τα σύνορα μπορούν να κλείσουν μέσα σε μια ώρα. Πρέπει να αποκόψουμε το πρόβλημα στην πηγή του. Πρέπει να μεταβούμε στο νότο και να υπερασπιστούμε τα ελληνικά σύνορα. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, επομένως ελπίζω πως τώρα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα. Επιπλέον, μπορούμε να επεκτείνουμε τους όρους της Συνθήκης του Σέγκεν και στα κροατικά σύνορα, όπως κάναμε με αυτά της Σερβίας, αλλά αυτή είναι μια δεύτερη επιλογή».
Συνεχίζοντας την προκλητική συλλογιστική του, ο κ. Όρμπαν τόνισε πως:
«Η καλύτερη λύση είναι να τιμήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε ας το κάνουμε εμείς για λογαριασμό της».
Αυτή τη στιγμή, η Ουγγαρία έχει κλείσει τα σύνορά της προς τη Σερβία. Οι μετανάστες αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στην Κροατία η οποία τους προωθεί στην Ουγγαρία που με τη σειρά της τους στέλνει στην Αυστρία. Ακόμη και αν η Ουγγαρία κλείσει όλα τα σύνορά της, οι μετανάστες να αναγκαστούν να μεταβαίνουν στη Σλοβενία, άρα το πρόβλημα μετατίθεται από χώρα σε χώρα.

Και μετά τον σαφή υπαινιγμό του Ούγγρου πρωθυπουργού, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαφυλάξει επαρκώς τα σύνορά της και ως εκ τούτου την "δουλειά" αυτή θα πρέπει να την κάνει η Ευρώπη, έχουμε την εντύπωση ότι τόσο ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, όσο και ο καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιος  υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα και χωρίς περιστροφές να απαντήσουν στον θρασύτατο (πλην αποφασισμένο να υπερασπίσει τη χώρα του) Ούγγρο πρωθυπουργό.

Δική μας απορία είναι τι θα δηλώσει ο κ. Καμμένος, εάν τελικά η Ευρώπη αποφασίσει και η Αθήνα δεχτεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ανοιχτή φυλακή ενός τεράστιου αριθμού λαθρομεταναστών, αρκετοί εκ των οποίων είναι φανατικοί ισλαμιστές, ενώ ένα κομμάτι τους είναι συνδεδεμένο με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις ή και τρομοκρατικές ομάδες...
Διερωτόμαστε, επειδή ο κ. Καμμένος όταν προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποδοχή και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου δήλωνε περιχαρής "ευτυχώς που μείναμε στην Ευρώπη και οι μετανάστες δεν θα μένουν στην Ελλάδα αλλά θα κατευθύνονται σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης"...
Εμείς από την πλευρά μας θυμίζουμε (σε περίπτωση που το έχει ξεχάσει) ότι προεκλογικά δήλωνε πως αυτός είναι η άμυνα και η τελευταία γραμμή υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων. Αν, τώρα, νομίζει ότι η λαθρομετανάστευση δεν αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για τα εθνικά θέμα της χώρας, τότε υποθέτουμε ότι θα είναι σε θέση και να τεκμηριώσει μία τέτοια πολιτική τοποθέτηση...
Εκτός και εάν, οι κόκκινες γραμμές πλύθηκαν κι έχουνε γίνει... αόρατες!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]