Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κράτος του Τσίπρα δολοφονεί

  • Απογοητευτικός ο κ. Τσίπρας
  • Η χώρα ακυβέρνητη για Έλληνες και πρόσφυγες
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Απολύτως καμία απάντηση για το τεράστιο θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης που συμφώνησε με τους εταίρους δεν έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Έκανε απλά ακόμα μία ανούσια αριστερίστικη πολιτική ομιλία συνδέοντας ασύνδετα ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης την ώρα που οι πρόσφυγες πνίγονται στα ελληνικά εθνικά ύδατα και οι Έλληνες αγωνιούν αν αύριο θα έχουν σπίτι.

Έλληνας και πολιτικός δεν γίνεται

Με μεγάλο στόμφο μίλησε για την ανθρωπιά των Ελλήνων, που ευτυχώς δεν έχουν καμία σχέση με την απανθρωπιά που διέπει την ελληνική κυβέρνηση. "Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά, διδάσκει στους Ευρωπαίους εταίρους ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Είναι το πρόσωπο που δείχνει η Μυτιλήνη! Και όχι το πρόσωπο εκείνο στα σύνορα της Ουγγαρίας, όπου κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές σε πρόσφυγες που κουβαλάνε μωρά παιδιά, προκειμένου να τους φωτογραφίσουνε!" τόνισε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας το πρόσωπο που δείχνει η δική του κυβέρνηση είναι οι τρικλοποδιές που βάζουν τα εκτελεστικά του όργανα με κατασχετήρια, εξώσεις και φορολογικές απειλές εναντίον Ελλήνων πολιτών χωρίς όμως φωτογραφίες ντοκουμέντα διότι αυτό δεν θα συγκινούσε το ευρωπαϊκό πολιτισμένο κοινό.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κομπάζει ότι και αυτός είναι ένας από τους Έλληνες που σώζουν και φέρονται σε πρόσφυγες αλληλέγγυα αλλά ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς έκαναν το τεράστιο ατόπημα να μπερδέψουν τις εξώσεις των Ελλήνων που έρχονται ταχύτατα με το επίδομα ενοικίου για 20,000 πρόσφυγες σε ελληνικά σπίτια. Εντέχνως προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Έλληνες και πρόσφυγες που είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην Ελλάδα. Με μαεστρία έβαλαν τον Έλληνα να θεωρήσει ως υπαίτιο για την μελλοντική του κατάσταση από τις πολιτικές αποφάσεις τον πρόσφυγα που θα επιδοτείται, την στιγμή μάλιστα που η ψηφισμένη ακροδεξιά στην χώρα αυξάνει τους οπαδούς της.

Ο κ. Τσίπρας λατρεύει το αίμα

"Τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο νεκρά παιδιά, ξεβράζουν στις ακτές μας τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας εμμένοντας ότι η Ε.Ε είναι αυτό που έχει στο μυαλό του και όχι αυτό που έχει αποδείξει επανειλημμένως σε χρονικές στιγμές ότι πραγματικά είναι. Ο πρωθυπουργός ήταν αρκετά μεγάλος για να τις θυμάται. Δεν μπορεί να μην θυμάται τι ακριβώς έκανε η Ε.Ε στην γείτονα πρώην Γιουγκοσλαβία διότι ήταν αρκετά μεγάλος για να έχει δημόσια άποψη καλεσμένος της κας Παναγιωταρέα ως αλεξιπτωτιστής καταληψίας το 1991. Δεν μπορεί να μην θυμάται το 1999 με τη δεύτερη εισβολή στην Γιουγκοσλαβία, το 2001 σειρά είχε το Αφγανιστάν, το 2003 το Ιράκ, το 2012 η Λιβύη, το 2013 η Ουκρανία και το 2014 η Συρία.

Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ότι "ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ξεκίνησε όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου που χώριζε τον ίδιο λαό". Δηλαδή για τον κ. Τσίπρα η Δυτική Γερμανία ήταν το ορθό και η Ανατολική το απεχθές χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τι έγινε ακριβώς μετά την πτώση του Τείχους όπου οι δυτικογερμανοί εταίροι του κ. Τσίπρα πέταξαν έξω από τα σπίτια τους ανατολικογερμανούς αρπάζοντας με "ειρηνικό τρόπο" το κομμάτι γης που άνηκε κατά τον κ. Τσίπρα σε καταπιεσμένους πολίτες του ανατολικού μπλοκ. Μόνο που όλες οι πολεμικές εκστρατείες εναντίον τρίτων χωρών η Ε.Ε τις έκανε ακριβώς μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός που θαυμάζει ο κ. Τσίπρας είναι ένας πραγματικά αιματοβαμμένος πολιτισμός. Εκτός κι αν εννοεί ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι ένας λαός άρα τα τείχη μεταξύ μας είναι περιττά που σημαίνει ότι οι Ούγγροι οι οποίοι κλωτσάνε πρόσφυγες είναι ίδιοι με τους Έλληνες που πηδάνε στο παγωμένο Αιγαίο με 5 μποφόρ να σώσουν μωρά προσφύγων.

Πρωθυπουργός άλλης χώρας

Πέρα όμως από τον φιλοπολεμικό πολιτισμό που θαυμάζει, ο κ. Τσίπρας δεν είπε στον ελληνικό λαό τελικά τι θα γίνει με την απαίτηση των εταίρων του για την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και πώς θα διαχειριστεί το θέμα των κλεισμένων συνόρων της συμάχου ναζιστικής Ουγγαρίας, της ναζιστικής Πολωνίας και πρόσφατα της Αυστρίας. Ούτε καν πώς θα διαχειριστεί τον φράκτη του Εβρου που αντί να τον ρίξει αυτή την στιγμή σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπους από πνιγμό στο Αιγαίο, τον συντηρεί και δέχεται να τον προστατεύει η Frontex. Από τη μια λυπάται για την Ε.Ε από την άλλη δέχεται η Ε.Ε να κάνει κουμάντο στα ελληνικά σύνορα που την κυριαρχία εθιμοτυπικά έχει η φιλεύσπλαχνη ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χωρητικότητα των κέντρων υποδοχής πρέπει να αυξηθεί για να βγει ο χειμώνας, ενώ τόνισε ότι το αίτημα για δημιουργία υπερστρατοπέδου τέθηκε από την άλλη πλευρά, όχι επίσημα, αλλά ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Στόχος όσων τον ζήτησαν ήταν η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ωστόσο το υπερστρατόπεδο δεν θα ήταν λύση για κανέναν, παρά θα γκετοποιούσε το πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας. Ο χειμώνας θα βγει με πολλούς ακόμη πνιγμένους στο Αιγαίο και την Άνοιξη σύμφωνα με τον εταίρο του κ. Τσίπρα, Ντόλαλντ Τουσκ, σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα εισχωρήσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, η οποία θα είναι αναγκασμένη βάση των Συνθηκών της Ε.Ε να φροντίζει για την ασφάλεια, την σίτιση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την διαμονή τους. Την στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες θα είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους πρόσφυγες λόγω των προαπαιτούμενων και των μνημονιακών νόμων που ακόμα δεν έχουν ιδέα τι θα είναι.

"Αισθάνθηκα πολύ δυσάρεστα όταν κάποιοι ηγέτες χωρών -δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε ποιους- στη Σύνοδο της περασμένης Κυριακής, με τον ίδιο τρόπο που προεκλογικά κάποιοι από την Αντιπολίτευση στηλίτευαν την ελληνική Κυβέρνηση, που μίλαγε για το ανθρωπιστικό καθήκον της διάσωσης ζωών, μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε, λέει, τα σύνορά μας. Και όταν ετέθη το ερώτημα, με βάση το διεθνές δίκαιο, όταν άνθρωποι κινδυνεύουν εντός των χωρικών υδάτων, ποιο είναι το πρώτιστο καθήκον -η απώθησή ή η διάσωσή τους;- δεν είχαν να απαντήσουν", είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας περί διεθνούς δικαίου. Αισθάνθηκε δυσάρεστα ο κ. Τσίπρας αλλά για άλλη μια φορά δεν τα βρόντηξε στην Σύνοδο αντιθέτως έμπλεξε και πάλι τους πρόσφυγες με το χρέος που επέβαλλαν στην Ελλάδα οι δανειστές. Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποίησε ο Σύριζα πριν γίνει κυβέρνηση με τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Προσπαθεί από νεκρούς και κατατρεγμένους να βγάλει τα χρέη των τραπεζών.

Το κράτος Ελλάδα είναι συνένοχο

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ανθρωπιστικό πρόβλημα που η ίδια θα δημιουργήσει με τα νομοσχέδια που περνά σωρηδόν εναντίον του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή έχει αφήσει τους Έλληνες εντελώς μόνους τους με εθελοντική προσφορά να φροντίζουν για τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα. Χωρίς καμία υπερβολή αυτή την στιγμή η Ε.Ε σκοτώνει ανθρώπους και η Ελλάδα είναι στην Ε.Ε που σημαίνει ότι και η ίδια σκοτώνει ανθρώπους εφόσον τηρεί όσα λένε οι γραπτοί νόμοι που όταν ψηφίστηκαν κάλυπταν τα σύνορα και την ζωή αποκλειστικά των κεντροδυτικών χωρών της Ε.Ε. Η Ελλάδα μέλος-κράτος της Ε.Ε σκοτώνει και οι Έλληνες αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με το έκτρωμα αυτό.

Όμως, τραγικότατη όλου του λόγου του κ. πρωθυπουργού η αποφώνησή του με την οποία έβαλε ταφόπλακα στον μελλοντικό επαναπατρισμό των Συρίων που πλήττονται από τα αποτελέσματα της εμπλοκής και της Ε.Ε στα εθνικά θέματα τρίτων χωρών. "Είναι καθήκον ανθρωπιστικό, καθήκον αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να χτίσουν από το μηδέν τις ζωές που καταστράφηκαν από τον πόλεμο και την ερήμωση", είπε ο κ. Τσίπρας και αυτό είναι ένα μήνυμα που έρχεται κατευθείαν από τις Βρυξέλλες και είναι το μόνο αληθές από τον λόγο του κ. Τσίπρα. Συρία για τους Σύριους δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Αλλά και για τους Έλληνες το ίδιο ισχύει.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]