Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Η αποστολή στη Συρία δεν είναι αυθόρμητη

Στις 11 Οκτωβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 1» φιλοξενήθηκε μια αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κούρσα των εξοπλισμών και τις φιλοδοξίες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.

Η ρωσική αποστολή στη Συρία δεν είναι αυθόρμητη αλλά ολοκληρώνει παλαιότερα σχέδια, δήλωσε σε συνέντευξή του με το κανάλι "Ρωσία 1" ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Όλα όσα συμβαίνουν στον αέρα και το έδαφος, δεν είναι αυθόρμητα. Αυτές οι ενέργειες πληρούν τα συμφωνηθέντα προηγούμενα προγράμματα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις «έχουν εκπαιδευτεί για την αποστολή».
«Έχουμε κάνει ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες, δηλαδή έχουμε συσσωρεύσει σε ένα μέρος που χρειαζόμασταν και κατά το χρόνο που χρειαζόμασταν την απαραίτητη ποσότητα της δύναμης και του εξοπλισμού. Κάναμε επίμονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα αναγνωριστικές πτήσεις. Αναλύσαμε διάφορα είδη πληροφοριών που λάβαμε», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Γενικό Επιτελείο συντονίζει τις εργασίες της με τους ομολόγους της Συρίας και άλλες χώρες της περιοχής. Στη συνέχεια, οργανώθηκε το κέντρο στη Βαγδάτη οργανώθηκε, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής δεδομένων λάβαμε πρόσθετες πληροφορίες», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απειλή η τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή

Η τρομοκρατία απειλεί πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Πούτιν.
Μοιράστηκε τα λόγια του ηγέτη της χώρας στην περιοχή, ο οποίος κάλεσε τις ισλαμικές χώρες της Μέσης Ανατολής «πρώτα θύματα της τρομοκρατίας». Ο Πούτιν προχώρησε σε σύγκριση της επιθυμίας μάχης κατά της τρομοκρατίας με τις ενέργειες ορισμένων άλλων χωρών, οι οποίες μόνο διεκδικούν την πρόθεση να πολεμήσουν το κακό.
«Οι συνάδελφοί μας στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι πολεμούν κατά της τρομοκρατίας, αλλά δεν βλέπουμε πραγματικά αποτελέσματα. Επιπλέον, στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισε το πρόγραμμα προετοιμασίας του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού», 
τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ανέφερε το πρόγραμμα, το οποίο οι ΗΠΑ έχουν ήδη κλείσει. «Στην αρχή σχεδίαζαν να εκπαιδεύσουν 12.000 άτομα. Στη συνέχεια είπαν ότι θα εκπαιδεύουν 6.000 άτομα. Τελικά εκπαίδευσαν μόνο 60. Και αργότερα έγινε σαφές ρεαλιστικά ότι κατά του Ισλαμικού Κράτους μάχονται μόνο 4-5 άτομα», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Χαράμισαν 500 εκατ. δολάρια. Θα πρέπει να έδιναν τα χρήματα σε εμάς. Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό» 
τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Τέλος πάντων, είναι απαραίτητο το έργο αυτό (καταπολέμηση της τρομοκρατίας), όπως έχω πει, να έχει μία ολοκληρωμένη ανταλλαγή πληροφοριών», τόνισε ο Πούτιν.

Για την αποστολή στη Συρία ανέφερε ότι η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύγκρουση μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
«Είναι μια ψεύτικη δήλωση. Για εμάς δεν διαφέρουν σιίτες σουνίτες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι από τον ρωσικό πληθυσμό περίπου 10% είναι οπαδοί του Ισλάμ. «Είναι εξίσου πολίτες αυτής της χώρας, όπως και οι Χριστιανοί ή οι Εβραίοι. Για εμάς δεν διαφέρουν», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χτύπημα για το αμερικανικό γόητρο η στρατιωτική επιτυχία της Ρωσίας

Αμέσως μετά την εκτόξευση 26 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς από τον ρωσικό Στόλο της Κασπίας κατά στόχοων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το Πεντάγωνο προσπάθησε να μειώσει το επίτευγμα της Μόσχας, με τον ισχυρισμό ότι τέσσερις πύραυλοι παρουσίασαν βλάβη.

Αυτή η στάση ουσιαστικά ήταν ένας τρόπος η Ουάσινγκτον για διασώσει τη φήμη της στηριζόμενη σε μία μυθοπλασία και όχι σε σε πραγματικά γεγονότα, καθώς η υπηρεσία Άμυνας των ΗΠΑ απέτυχε να παράσχει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς. Από την πλευρά τους, τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν, όπου το Πεντάγωνο λέει ότι έπεσαν οι πύραυλοι, διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο Ιρανός γενικός ταξίαρχος, Μούσα Καμαλί σε συνέντευξη με το Sputnik αποκάλεσε τους ισχυρισμούς «κραυγαλέα ψέματα».

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να διαδόσει την παραπληροφόρηση, γιατί βλέπει τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ ως επιζήμια για τη φήμη των ΗΠΑ.
«Η πραγματική ζημία (για τις ΗΠΑ) προέρχεται από την απώλεια του αμερικανικού γοήτρου που υπέστησαν οι ΗΠΑ εξαιτίας της εκπληκτικής παρουσίασης από τη Ρωσία αυτού του είδους στρατιωτικής ανδρείας που μέχρι σήμερα θεωρείτο μοναδικό χαρακτηριστικό του αμερικανικού στρατού... και την απώλεια του γοήτρου που που έρχεται με την περιφερειακή και παγκόσμια συνειδητοποίηση ότι, όταν πρόκειται για το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται σήμερα σε σχέση με τη Συρία, η Ρωσία κατέχει σχεδόν όλα τα χαρτιά», 
υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι το μονοπώλιό του στη χρήση των κατευθυνόμενων όπλων μεγάλου βεληνεκούς τελείωσε ισχυρισζόμενο ότι η ρωσική τεχνολογία δεν ήταν τόσο καλή όσο διαφημίζεται και η Μόσχα παραβίασε την κυριαρχία του Ιράν.
«Η πραγματική ιστορία, σύμφωνα με την αιχμή που δίνει στην ιστορία το Πεντάγωνο (και πρόθυμα αναπαράγονται από πολύ συμβατά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης) είναι η υποτιθέμενη παραβίαση του ιρανικού εδάφους που συνέβη όταν οι εν λόγω πύραυλοι χτύπησαν στη γη. Ο στόχος όταν τονίζει αυτή την πτυχή της ιστορίας... είναι σαφής - να δημιουργήσει κάποιου είδους πολιτικό κόστος στο εσωτερικό του Ιράν για την παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας του», 
εξήγησε ο Ρίτερ σε ένα άρθρο με τίτλο «Το πρόβλημα με τους πυραύλους».

Η Ουάσιγκτον ήθελε, επίσης, να υποβαθμίζουμε το γεγονός ότι, όπως το έθεσε ο Ρίτερ, «οι Αμερικανοί αρνήθηκαν πεισματικά» να ενταχθούν στο νέο κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη όπου η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ συντονίζουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]