Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία πλήττει τους Τουρκομάνους συμμάχους της Τουρκίας

Τους Τουρκομάνους συμμάχους της Τουρκίας έπληξαν ο ρωσικές δυνάμεις, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, στην Συρία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Ο Ομέρ Αμπτουλάχ, επικεφαλής της Τουρκομανικής ταξιαρχίας «Σουλτάν Αμπτούλ Χαμίτ Χαν», η οποία μάχεται κατά του Άσαντ και, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της, και κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε πως οι ρωσικές επιδρομές έπληξαν τουρκομανικά χωριά, νότια της Λατάκια. Σύμφωνα με τον Αμπτουλάχ οι Ρώσοι τους έπληξαν, επίσης, με κατευθυνόμενους πυραύλους από πλοία και με πυρά πυροβολικού και αρμάτων.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιο βομβαρδισμό από την αρχή του πολέμου», είπε ο Τουρκομάνος αξιωματούχος.

Ο Αμπτουλάχ είπε πως το καθεστώς Άσαντ έχει παραχωρήσει τον έλεγχο της μεσογειακής συριακής ακτής στις ρωσικές δυνάμεις. «Οι Ρώσοι ελέγχουν τώρα όλες τις προσβάσεις προς τη Λατάκια», είπε.

Η Ρωσία επιθυμεί να καταλάβει την στρατηγική περιοχή του Μπαγιρμπουτσάκ και το όρος των Τουρκομάνων, είπε ο Αμπτουλάχ και ορκίστηκε να πολεμήσει κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η περιοχή του Μπαγιρμπουτσάκ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αν οι ρωσικές-συριακές δυνάμεις αποκτήσουν τον έλεγχό της θα αποκόψουν τον εφοδιασμό των Τουρκομάνων από την Τουρκία.Ο Αμπτουλάχ ανέφερε πως οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πολλά άρματα T-72 και T-82 στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αμπτουραχμάν Μουσταφά, πρόεδρο της Συριακής Ένωσης Τουρκομάνων, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές όπου ζουν Τουρκομάνοι στη Χομς και τη Χάμα. Αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες επαληθευθούν, θα πρόκειται για μια άκρως σημαντική εξέλιξη, η οποία θα επιβαρύνει δραματικά τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Η Άγκυρα έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή των Τουρκομάνων, τους οποίους θεωρεί Τούρκους ομογενείς.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]