Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες δυνάμεις κάνουν την εμφάνιση τους στη Συρία

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η Ρωσική εμπλοκή στη Συρία καθώς όπως έγινε γνωστό μια νέα οργάνωση-συμμαχία, με την ονομασία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έκανε την εμφάνιση της στη χώρα, με την πλήρη στήριξη των Η.Π.Α.

30.000 ένοπλοι άνδρες και γυναίκες στελεχώνουν τη δύναμη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που συγκροτήθηκαν στη Συρία, υπό την αιγίδα των Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ με τη συμμετοχή Ασσυριακών χριστιανικών πολιτοφυλακών και Αράβων δημοκρατικών ανταρτών.

Συγκεκριμένα η SDF, φαίνεται να αποτελείται από:

- Το Συριακό Αραβικό Συνασπισμό (SAC) με τις οργανώσεις Ηφαίστειο του Ευφράτη, Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Δυνάμεις Αλ Σαναντίντ και τις Ομάδες Ταξιαρχιών της Αλ Τζαζίρα, οι οποίες μάχονταν υπό τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) μέχρι τη συμμαχία του με την Αλ Κάιντα, στον ''Στρατό της Κατάκτησης'' (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

- Το Ασσυριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο

- Το YPG (ανδρικός κουρδικός στρατός) και το YPJ (γυναικείος κουρδικός στρατός).

Η SDF φαίνεται μάλιστα να έλαβε εχθές μία τεράστια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ έριξαν με αλεξίπτωτα 110 κιβώτια με οπλισμό και πυρομαχικά στη νέα οργάνωση, στη βόρεια Συρία.

Η SDF φαίνεται να είναι σε θέση να προελάσει προς τη Ράκα, "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους, αποκόπτοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού και επικοινωνιών της ISIS, μια εξέλιξη η οποία θα ήταν εξαιρετικά δυσχερής για τη Ρωσία, η οποία μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, όπως φαίνεται, θα αναγκαστεί να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ανάλογο με αυτόν της κατάληψης της ‘’φωλιάς του θηρίου’’ στον Β Π.Π.

Ήδη υποστηριζόμενες από τα Ρωσικά αεροσκάφη, οι δυνάμεις του Άσαντ, προωθούνται στην κεντρική Συρία, με τις δυνάμεις του καθεστώτος να θέτουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Καφρ Ναμπούντα στην επαρχία Χάμα μετά από μπαράζ βομβαρδισμών έναντι του FSA.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί οτι η δημιουργία της νέας οργάνωσης υπό τους Κούρδους αντάρτες αναμένεται να συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, καθώς σύμφωνα με την Άγκυρα, και όχι άδικα, η οργάνωση αποτελεί απλά ένα παραπέτασμα καπνού έτσι ώστε οι Κούρδοι μαχητές να μπορέσουν να λάβουν νέα όπλα τα οποία αρχικά θα χρησιμοποιήσουν εναντίων της ISIS και αργότερα της Τουρκίας.


Πηγή DefenceNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πιθανον να υπαρχει ενας διαυλος επικοινωνιας μεταξυ συριακων κυβερνητικων δυναμεων και SDF

    ωστε να μην φανει σε τζιχαντιστες και τουρκους οτι οι ΗΠΑ τα εχουν βρει με την Ρωσια.

    Κοινος εχθρος πλεον ειναι ο ISIS!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]