Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η Τουρκία του Ερντογάν είναι παράδεισος για συκοφάντες και καιροσκόπους»

  • Σύμφωνα με την αρθρογράφο της εφημερίδας Χουριέτ Νουράι Μερτ ο πρόσφατο λουτρό αίματος στην Άγκυρα κλιμάκωσε την συνωμοσιολογία και την εθνικιστική παράνοια
«Τώρα γνωρίζω τί σημαίνει να είναι κανείς απελπισμένος! Δεν υπάρχουν άλλα λόγια: η Τουρκία κατευθύνεται ολοταχώς προς την καταστροφή. Ακόμη και μετά από την τελευταία τραγωδία στην Άγκυρα, δεν άλλαξε τίποτα. Δεν υπάρχει καμία τύψη, καμία ευαισθησία, καμία υπευθυνότητα και καμία αξιοπρέπεια από την πλευρά του προέδρου και του κόμματός του. Η κατάσταση παραμένει η ίδια. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης την ευθύνη για τη θηριωδία τη φέρουν όλοι εκτός από την κυβέρνηση». Αυτά γράφει σε πρόσφατο άρθρο της η Νουράι Μερτ, αρθρογράφος της «Χουριέτ», περιγράφοντας την κατά την άποψή της εξαιρετικά κρίσιμη, αν όχι τραγική, κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η όμορη χώρα, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Κάνοντας λόγο για «διχαστικό παραλογισμό», η Μέρτ υποστηρίζει ότι η τουρκική κοινωνία έχει χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και από την άλλη όσοι αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για το μακελειό στην Άγκυρα.

«"Εάν κατηγορείτε εμένα (τον πρόεδρο Ερντογάν), τότε είστε με τους τρομοκράτες", είπε ο ίδιος ο Ερντογάν. Μετά από αυτό, προέκυψε ότι οι βομβιστές ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους "αλλά μισό λεπτό, επιβάλλεται απαγόρευση δημοσίευσης ειδήσεων στον Τύπο για την προστασία των ερευνών". Στη συνέχεια, κυβερνητικοί κύκλοι ξεκίνησαν να υποστηρίζουν ότι "ενδέχεται να ήταν μία επιχείρηση του PKK, ή, τουλάχιστον, μία κοινή επιχείρηση του PKK και του Ισλαμικού Κράτους. Εάν η ερώτηση είναι, "Eίναι δυνατόν αυτές οι δύο οργανώσεις που σφάζονται στη Συρία να λάβουν μέρος σε μια κοινή επιχείρηση στην Τουρκία;", τότε η απάντηση είναι αυτή: "Γιατί όχι; Άλλωστε και οι δύο είναι εχθροί της Τουρκίας"», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκάλα δημοσιογράφος.

Και τονίζει ότι όλοι όσοι δεν πείθονται από την επίσημη κυβερνητική εκδοχή, θεωρείται όχι μόνο ότι υποστηρίζουν τους τρομοκράτες αλλά και ότι συμμετέχουν σε μια «μεγάλη συνωμοσία κατά της Τουρκίας» με στόχο την καταστροφή της.

«Κατέστρεψαν τους Οθωμανούς και τώρα τους φοβίζει η Τουρκία»

Όσον αφορά το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη συνωμοσία η απάντηση είναι «οι μεγάλες δυνάμεις» παρότι, «θεωρητικά» τουλάχιστον, είναι σύμμαχοι της Τουρκίας. «Εάν η ερώτηση είναι "Γιατί οι αποκαλούμενοι φίλοι μας είναι εναντίον μας;", τότε η απάντηση είναι επίσης έτοιμη: "Πρόκειται για μια μεγάλη ιστορία η οποία άρχισε με τις Σταυροφορίες. Πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του Ισλάμ. Κατάφεραν να καταστρέψουν τους Οθωμανούς και τώρα τους φοβίζει η άνοδος της Τουρκίας, και, κατ' επέκταση, κάνουν ότι μπορούν για να την σταματήσουν. Εάν κάποιος διερωτηθεί "Για ποια άνοδο μιλάτε;", ορίστε ποια είναι η απάντηση για εκείνους που "δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της Τουρκίας": "Ο Ερντογάν είναι ο μοναδικός μουσουλμάνος ηγέτης που προκάλεσε την ιμπεριαλιστική Δύση, και γι' αυτό δοκιμάζουν τα πάντα ώστε να τον φιμώσουν: το τέλος του Ερντογάν είναι το τέλος της Τουρκίας, το τέλος της Τουρκίας είναι το τέλος του μουσουλμανικού κόσμου. Αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν." ».

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα όπου η κοσμοθεωρία των κυβερνώντων αλλά και μεγάλου τμήματος της κοινωνίας αποτελεί ένα μείγμα συνομωσιολογίας, εθνικιστικής παράνοιας, ξενοφοβίας και ενός τύπου εκδικητικής νοσταλγίας, η κ. Μερέτ δηλώνει δίχως περιστροφές «ότι είναι τρομακτικό να σκέφτεται κανείς ότι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας στην οποία ζεις έχει αυτή την νοοτροπία. Υπάρχουν και οι καριερίστες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον Ισλαμισμό και/ ή τον εθνικισμό αλλά παριστάνουν τους προσήλυτους. Πρόκειται για κάτι τρομακτικό και αρρωστημένο. Πρόκειται για το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή υπό ένα αυταρχικό καθεστώς σε περίοδο κρίσης» και καταλήγει τονίζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία «είναι ένας παράδεισος για συκοφάντες, καιροσκόπους και υποκριτές, και μια κόλαση για όποιον ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ακεραιότητα και αξιοπρέπεια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]