Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με αυτή την Τουρκία συνομιλείτε κυρία Μέρκελ;

Ούτε να μιλήσουν δεν μπορούν οι Κούρδοι στην Τουρκία, στη χώρα το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της οποίας, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέλει να ανοίξει η ΕΕ.

Έτσι, “δημοκρατικά”, πάντα, ενεργώντας, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον Κούρδο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με την κατηγορία της άσκησης προπαγάνδας υπέρ «της τρομοκρατίας», επειδή είπε ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ελτσί, επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, προέβη σε αυτή τη δήλωση στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk την περασμένη εβδομάδα, σε μία περίοδο κατά την οποία μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και στις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας και κλιμακώνεται η ένταση ενόψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.

“Ακόμη και αν ορισμένες από τις ενέργειες του PKK έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, το PKK δεν είναι ένα ένοπλο πολιτικό κίνημα”, είπε στη διάρκεια μίας εκπομπής διαλόγου. “Είναι ένα πολιτικό κίνημα με πολιτικά αιτήματα και με πολύ ισχυρή στήριξη από την κοινωνία”.

Συνοδευόμενος από τους υποστηρικτές του, ο Ελτσί παρέμεινε τη νύχτα της Δευτέρας στο γραφείο του περιμένοντας την αστυνομία με το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του το οποίο εξέδωσε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

“Αν ένας πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου υφίσταται ποινική δίωξη και συλλαμβάνεται εξαιτίας μίας δήλωσής του, αυτό δείχνει ξεκάθαρα σε τι επίπεδο βρίσκεται η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους στο γραφείο του.

Ο Ελτσί είπε ότι περίμενε όλη την ημέρα στο γραφείο του, μέσα στην δικαστική αίθουσα του Ντιγιάρμπακιρ, για μία πρόσκληση να εμφανιστεί και να καταθέσει ένορκα.

Δυνάμεις της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τον μετέφεραν περίπου στις 2:20 πμ τοπική ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δικαστήριο της περιοχής Μπακίρκεϊ της Κωνσταντινούπολης πρόκειται να τον ανακρίνει, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Ελτσί αντιμετωπίζει την κατηγορία της “προπαγάνδισης υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης”.

Η Ομοσπονδία Δικηγορικών Συλλόγων ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με μία δήλωση ότι το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πρόσθεσε ότι το ένταλμα σύλληψης είναι “παράνομο” διευκρινίζοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο στην περίπτωση που ο ύποπτος αρνείται να παρουσιαστεί και να καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Από το 1984 διεξάγει ένοπλο αγώνα για μεγαλύτερη αυτονομία των Κούρδων στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία, ένας αγώνας που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 40.000 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε ειρηνευτική διαδικασία με τον φυλακισμένο ηγέτη της οργάνωσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν το 2012, αλλά η εκεχειρία κατέρρευσε τον Ιούλιο και εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Κατά τα άλλα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να κάνει τα “στραβά” μάτια, ανοίγοντας τον δρόμο ένταξης στην Ένωση σε ένα κράτος που δεν σέβεται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και καμία διεθνή συμφωνία ή απόφαση που δεν την εξυπηρετεί.

Πηγή Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ντιγιαρμπακίρ, Τουρκία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και τι νομίζεις εσυ οτι ειναι η ΕΕ ;
    Και απο που ως που η γερμανική κατσίκα ειναι κυρία ; Η μήπως η ξευτιλισμενη μαριονέτα Μερκελ ειναι καλύτερη απο το σιχαμα Τούρκο ;

    Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια ....
    Η Ευρώπη ήταν , ειναι και θα ειναι ενα Άνδρο ανωμάλων και δολοφόνων βαρβάρων .
    Άλλωστε την γενοκτονια του Ελληνισμού της Μ. Ασίας μαζι δεν την έκαναν ;
    Στον Β´ππ οι Γερμανοί που διαφέρουν απο τις ακρότητες των Μογγόλων ;
    Οσο πιο μακρυα απο τα βαρβαρα ανατολής και δύσης , τοσο και λιγότερες συμφορές για εμας .
    Έχω ζήσει στις πόλεις των ευρωπαίων και ουτε στον χειρότερο εχθρο μου δεν εύχομαι να παει ουτε για βολτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγιάσει το στόμα σου! Από την ανατολή έλκουν τις ρίζες τους οι Οστρογότθοι!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]