Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ψηφίστηκε ο Τσίπρας;

Αν εξαιρέσουμε τα κομματικά μέλη, τις κομματικές πελατείες και κάποιους κολλημένους στις παρατάξεις, η συντριπτική μάζα των ψηφοφόρων ψηφίζει πάντα αρχηγό, ανεξάρτητα από κόμμα και ιδέες. Ακολουθεί πάντα έναν αρχηγό, σαν την αγέλη που έχει ανάγκη αρχηγού και μάλιστα όχι τον οποιονδήποτε αρχηγό, αλλά εκείνον που με τα λόγια και την στάση του υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία της μάζας και όχι περιπέτειες και διακινδύνευση.

Αυτό φυσικά το αντιλήφθηκε έγκαιρα ο Τσίπρας. Εγκατέλειψε τις κινήσεις που προκαλούσαν τρόμο και ανασφάλεια, έδιωξε τον Βαρουφάκη και έκανε την απόλυτη μνημονιακή κωλοτούμπα, προκειμένου να ηρεμήσει τους ψηφορόρους ότι δεν πρόκειται να έχουν περιπέτειες με τυχόν έξοδο από το ευρώ κ.λ.π.

Ταυτόχρονα μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καθαρά αρχηγικό κόμμα, αποκλειστικά δικής του ιδιοκτησίας, λέγοντας στη μάζα ότι «εγώ είμαι ο ηγέτης σου». Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος που έχει το ανάστημα να αμφισβητήσει τον Τσίπρα. Εξανάγκασε σε έξοδο από το κόμμα της αριστερής πλατφόρμας, της Κωνσταντοπούλου κ.λ.π. καθόσον όλοι αυτοί εμφανίζονταν από τα ΜΜΕ ως εξτρεμιστικοί παράγοντες ανασφάλειας, που τρόμαζαν τον κόσμο. Γι’ αυτό εξάλλου και δεν ψηφίστηκε η ΛΑΕ από τον κόσμο, όπως δεν ψηφίζεται και ο Καζάκης, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά κόμματα που υπόσχονται «περιπέτειες». Αντίθετα ψηφίστηκε ο Καμμένος που υποσχόταν συνέχιση της ήρεμης διακυβέρνησης και ο κ. Λεβέντης που εμφανίστηκε πολύ «εξημερωμένος» πολιτικά.

Μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας της μάζας, δηλαδή μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη και αφού η μάζα πείστηκε ότι ο Τσίπρας έγινε απόλυτα μνημονιακός, σαν τον Μεϊμαράκη, άρα ακίνδυνος να προκαλέσει απρόοπτες καταστάσεις, προτίμησε τον Τσίπρα, ως περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητο απέναντι στο μνημόνιο. Το τι θα συμβεί στην πραγματικότητα; Θα το αντιληφθεί ο κόσμος στη συνέχεια.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολλοι αναρωτιομαστε τι εγινε το ΟΧΙ του 62% στο δημοψηφισμα;;; Ηταν σιγουρα μια πανελλαδικη κατακραυγη και αμφισβητηση των ευρωπαικων θεσμων. Πως ξαναψηφιστηκε ο Τσιπρας μετα την αγανακτηση που προκαλεσε με τις συνεχεις κωλοτουμπες, τον εξευτελισμο της Ελλαδας διεθνως και την προδοσια μας με το επομενο μνημονιο;;; Τα αποτελεσματα των εκλογων οντως ηταν ψηφοι ανωριμων μεταλλαγμενων νεοελληνων ψηφοφορων που εκαναν Θεο τους τα λιγα ευρω Η' μηπως μια τεραστια μαγειρεμενη νοθεια;;; Το ερωτημα απασχολει αρκετους σκεπτομενους μη κομματικοποιημενους Ελληνες που νοιαζονται για την Ελλαδα και το γενικο καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]