Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεσηκώνονται υπέρ του ΡΚΚ οι Κούρδοι του Βόρειου Ιράκ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλες διαδηλώσεις αγανακτισμένων Κούρδων του Β Ιράκ κατά του τοπικού καθεστώτος ανδρείκελου της Άγκυρας, ξεσηκώνουν την περιοχή σε μια συγκυρία όπου το ΡΚΚ και ο συριακός κλάδος του, το PYD, βρίσκονται ουσιαστικά σε εμπόλεμη κατάσταση.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πόλεις του Β. Ιράκ που ελέγχονται από το καθεστώς του Μπαρζανί, αυτές τις μέρες φλέγονται από οργισμένους διαδηλωτές κατά του Μπαρζανί τον οποίο κατηγορούν για συνεργασία με την Άγκυρα, η οποία σφάζει τους αδελφούς τους στην Τουρκία.

Οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Β Ιράκ, το Ερμπίλ, έχουν εισβάλλει στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος τα οποία πυρπόλησαν ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που κρατείται στις τουρκικές φυλακές του Ιμραλί στην Τουρκία.

Το έναυσμα για τις βίαιες διαδηλώσεις έδωσε η κατάσταση στην Τουρκία με τις αλλεπάλληλες σφαγές των οπαδών του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, από προβοκατόρικες επιθέσεις σε δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς και οι αποκαλύψεις για στενή συνεργασία του ηγέτη του Β Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, με το τουρκικό καθεστώς, για την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών του Β. Ιράκ.

Η κατάσταση σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χαρακτηρίζεται από χάος και την δημιουργία ακόμα μιας εστίας αποσταθεροποίησης στην περιοχή, με τον κουρδικό πληθυσμό οργισμένο κατά της Τουρκίας και των συνοδοιπόρων της στο Β Ιράκ.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]