Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν διέταξε να βρεθεί ζωντανός ή νεκρός ο Τζιχάντι Τζον

Στο στόχαστρο του ρώσου προέδρου ο γνωστός βρετανός τζιχαντιστής - αποκεφαλιστής

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει και να πιάσει τον Μοχάμεντ Εμουάζι (Mohammed Emwazi), γνωστό και ως Τζιχάντι Τζον, τον διάσημο Βρετανό μουσουλμάνο αποκεφαλιστή στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως διαβάζουμε στη βρετανική Express, η σύλληψη του 27χρονου αποκεφαλιστή «αποτελεί κύρια προτεραιότητα του αφεντικού του Κρεμλίνου».

Και αυτό γιατί η ο Τζιχαντιστής Τζον στα χέρια του Πούτιν, ζωντανός ή νεκρός, θα ήταν ένα τεράστιο εργαλείο προπαγάνδας.

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον Εμουάζι, γράφει η Express, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επίσης έχει ορκιστεί να πιάσει τον Εμουάζι ζωντανό ή νεκρό.

Η Express επικαλείται υψηλόβαθμη αμερικανική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Sun, σύμφωνα με την οποία, «επειδή οι Ρώσοι βρίσκονται στη Συρία ύστερα από επίσημη πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης, αυτό τους νομιμοποιεί να φέρνουν εις πέρας αποστολές ειδικές δυνάμεων στο έδαφος της χώρας, ή ακόμα και αποστολές δολοφονίας».

«Υπάρχει φόβος ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να κυνηγούν μεγάλους παίκτες, όπως ο Τζιχάντι Τζον ή ακόμα και τον ίδιο τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι».

Εάν καταφέρουν και πιάσουν κάποιο από αυτά τα τζιχαντιστικά κεφάλια, εκτιμά η ίδια πηγή, θα έχουν νικήσει στην προπαγάνδα κατά κράτος. Ο Πούτιν θα βγει και θα παινευτεί ότι κατάφερε αυτό που δεν μπορούσε η Δύση. «Θα τινάξει στον αέρα το αμερικανικό πρεστίζ», σύμφωνα πάντα με την πηγή της εφημερίδας Sun.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο τζιχάντι Τζον θα απολαμβάνει τις διακοπές του με τα εκατομμύρια των αμερικάνων κάπου στο Ακαπούλκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]