Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστηρές συστάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ από τους τουρκόφρονες της Θράκης!


Υπενθύμιση χρέους και οφειλής εκτέλεσης προεκλογικών συμφωνηθέντων...;
 
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Θύμωσαν με το ΣΥΡΙΖΑ οι τουρκόψυχοι του DEB. Ο λόγος; Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, έχουν δυσαρεστηθεί σφόδρα από την συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά τις περασμένες μέρες στην τελετή μνήμης για την «Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» και θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος γι αυτό… Φυσικά, λεπτομέρεια ότι οι βουλευτές που παρέστησαν ήταν μουσουλμάνοι, αφού οι... "καταγγέλοντες" θεωρούν (προφανώς) ότι οι βουλευτές τους εξαναγκάσθηκαν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη τελετή. Και, ως εκ τούτου, θεωρούν ότι είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη -εκτός γραμμής της Άγκυρας- συμπεριφορά των μουσουλμάνων βουλευτών.

Μέσα από το κείμενο – ανακοίνωση του DEB (υπενθυμίζουμε ότι είναι το κόμμα των τουρκοφρόνων εθνικιστών και Γκρίζων Λύκων της Ελληνικής Θράκης) όμως, γίνονται υπενθυμίσεις για τα ποσοστά που «εισέπραξε» ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη και οι «υποχρεώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ προς την «τουρκική» μειονότητα της Ελληνικής Θράκης. Υποχρεώσεις και παρατηρήσεις – υποδείξεις, σχετικά με την μη υπουργοποίηση κάποιου μουσουλμάνου, αλλά και πιέσεις για την έναρξη εντατικών πολιτικών και διπλωματικών επαφών με την Τουρκία…!!!

Επειδή το κατάπτυστο θρασύτατο κείμενο των ανθυποπρακτοριδίων της Άγκυρας χρήζει ανάλογης απάντησης, αλλά κι επειδή «σοφόν είναι το σαφές», από τη δική μας πλευρά διερωτόμαστε: «Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας σε αυτό τον τόπο; Δεν υπάρχει κάποιος να εφαρμόσει, επιτέλους, το νόμο; Δεν υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να υπερασπιστεί τα εθνικά (και πολιτικά αυτονόητα); Ως πότε οι ανοήτως αγόμενοι κα φερόμενοι υπό την ψήφο των πολιτών θα ανέχονται να τους μειώνουν και να τους προσβάλουν τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά, τα υπό του τουρκικού προξενείου κυκλοφορούντα φερέφωνα; Και εάν δεν επιθυμούν οι κυβερνώντες να υπερασπισθούν την πολιτική τους τιμή, δεν θα πρέπει, επιτέλους, να σταθούν άξιοι απέναντι στις εθνικές τους ευθύνες;»

«Απολαύστε» το κείμενο του DEB (ακόμη και το λογότυπό του είναι στα χρώματα της σημαίας της "Ανεξάρτητης Θράκης")και αναρωτηθείτε, πόσο πιο κάτω μπορούν να πέσουν αυτοί που μας κυβερνούν, όταν ανέχονται και επιτρέπουν σε ανθυποπρακτορίδια και φερέφωνα του τουρκικού προξενείο της Κομοτηνής να τους εκβιάζουν έμμεσα και να τους υποδεικνύουν τις «υποχρεώσεις» τους προς τους «τούρκους ψηφοφόρους», την ίδια στιγμή που δηλώνουν ότι «προσβάλλονται» από την τελετή μνήμης για την «Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», ακολουθώντας πιστά την γραμμή της Τουρκίας, η οποία όχι μόνο έχει χαρακτηριστεί ως «γενοκτόνο κράτος» και «κράτος που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό φάκελο», αλλά και δεν έχει αποδεχθεί ούτε έχει –φυσικά- ζητήσει ποτέ συγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία πραγματοποίησε και συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία να πραγματοποιεί…

Η δήλωση του DEB (τουρκόφρονες και Γκρίζοι Λύκοι Θράκης)
«Ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό εκλέξαμε στις εκλογές της 20/9/2015 τέσσερεις βουλευτές, τρεις στην Ροδόπη και έναν στην Ξάνθη.
Και όσο και αν σε αυτή την επιτυχία έπαιξε μεγάλο ρόλο το εκλογικό σύστημα, μεγάλη υπήρξε και η σημασία των επιλογών που έκαναν οι μειονοτικοί ψηφοφόροι. Η εκπροσώπηση της μειονότητας με 4 βουλευτές στο εθνικό κοινοβούλιο, σε κάποιο βαθμό έδωσε ελπίδες.
Η συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά τις περασμένες μέρες στην τελετή μνήμης για την ¨Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας¨ ήταν κάτι που λύπησε βαθιά την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Κοινοποιούμε στην κοινή γνώμη πως δεν αποδεχόμαστε ποτέ αυτή την κίνηση των βουλευτών και την καταγγέλλουμε σφόδρα. Προσδοκούμε από αυτούς τους βουλευτές το συντομότερο να επανεξετάσουν αυτή την κατάσταση και να προβούν στις ανακοινώσεις που προσδοκούν από αυτούς οι μειονοτικοί ψηφοφόροι και η κοινή γνώμη.
Ανησυχούμε πως η λογική που προσπαθεί να καταδικάσει στην ιστορική συνείδηση και να καταστήσει ¨γενοκτόνους¨ τους μουσουλμάνους και Τούρκους που στους δύο προηγούμενους αιώνες βίωσαν ιδιαίτερα στα Βαλκάνια αμέτρητες περιπτώσεις σφαγών, εξοριών, μεταναστεύσεων και αφομοιώσεων, σπέρνει σπόρους διχόνοιας μεταξύ των Τούρκων και Ελλήνων που ζούνε στην περιοχή μας σε αρμονία και ειρήνη. Προσδοκούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται την ελευθερία των απόψεων, να κάνει βήματα σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και ποινικοποιεί την έκφραση αντίθετης άποψης , περιορίζοντας έτσι την ελευθερία έκφρασης ιδεών.
Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, έδειξε την πλάτη της στα κόμματα που μέχρι τότε ήλπιζε, έστρεψε το πρόσωπο της στον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε με την υπόσχεση για σημαντικά βήματα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών εντός του δημοκρατικού πλαισίου και έδωσε και στις δύο εκλογές τρεις βουλευτές σε αυτό το κόμμα. Είναι ανησυχητικό όμως ότι παρά αυτήν την μοναδική στήριξη, τα σχετικά με την μειονότητα θέματα αφέθηκαν στο μη αποδεκτό από την μειονότητα κόμμα των ΑΝΕΛ. Η μειονότητα μας επίσης αναρωτιέται εάν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε στην Ροδόπη περίπου 40% και στην Ξάνθη κοντά 50% θα μπορούσε ή όχι να κάνει έναν από τους μειονοτικούς βουλευτές υπουργό ή υφυπουργό.
Επίσης ως κόμμα DEB αλλά και ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την προσδοκία μας να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν ομάδες φιλίας μεταξύ των κοινοβουλίων Τουρκίας και Ελλάδας, ομάδες που θα επιταχύνουν τις θετικές σχέσεις των δύο χωρών.
Αποτελεί γενική προσδοκία της κοινότητας μας, οι βουλευτές και ιδιαίτερα οι μειονοτικοί βουλευτές της περιοχής, να απέχουν από κάθε κίνηση και προσπάθεια ενοχοποίησης, δυσφήμησης και στοχοποίησης που στρέφεται προς την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης
Ιστοσελίδα του DEB 8/10/2015
Τέλος, κι επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδίδονται ευθύνες στους «υπευθύνους» για τις εξελίξεις, θα πρέπει να θυμίσουμε πως με απόφαση του Αρείου Πάγου το DEB είναι κανονικό πολιτικό κόμμα. Κάποιοι δικαστές φαίνεται πως δεν φρόντισαν να ενημερωθούν πριν την απόφασή τους για τις δραστηριότητες (καταγεγραμμένες και σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο) του συγκεκριμένου «κόμματος». Ούτε φυσικά είχαν κάποια συναίσθηση για τα αποτελέσματα (βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) της τραγικής τους απόφασης που ενέχει τα χαρακτηριστικά «δούρειου ίππου» στην εθνική πολιτική της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην ελληνικότητα της Θράκης και νησιών του ανατολικού Αιγαίου…
Και, φυσικά, στο ερώτημα: «Ποιος θα δικάσει τους… δικαστές;» η απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]