Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Καμπανάκι κινδύνου" για την Ελλάδα οι απελάσεις εξπρές προσφύγων από τη Γερμανία

  • Περίεργη η κυβερνητική σιωπή απέναντι στις εξελίξεις...
  • Ευρωπαίοι και ελληνική κυβέρνηση μετατρέπουν την Ελλάδα σε ανοιχτή φυλακή ανεπιθύμητων και εκθέτουν σε μέγιστο κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των Ελλήνων...  
  • Τσίπρας και Καμμένος βουβοί θεατές και ανίκανοι να υπερασπιστούν την Ελλάδα
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Πολλές φορές προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, τον συγκυβερνώντα Πάνο Καμμένο, για το αδιέξοδο της πολιτικής τοποθέτησης για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που θέλει να επιβάλει τον εφησυχασμό στην Ελλάδα, επειδή οι λαθρομετανάστες δεν ενδιαφέρονται να παραμείνουν στην χώρα μας...! Είναι προφανές πως, για άγνωστους -μη συμβατούς με την κοινή λογική- όρους, η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου επιμένει να αγνοεί πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα εισόδου των λαθρομεταναστών - προσφύγων στην Ευρώπη. Και ως εκ τούτου, επισημάναμε την πολύ σοβαρή πιθανότητα να... επιστραφούν στην χώρα μας (με βάση τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ) όσοι θεωρηθούν επικίνδυνοι, απροσάρμοστοι ή, γενικώς, ανεπιθύμητοι στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Δυστυχώς, η ανησυχία μας επιβεβαιώνεται αφού πέρα από δηλώσεις ευρωπαίων αρχηγών κρατών και αποφάσεις κλεισίματος συνόρων από μία σειρά ευρωπαϊκών κρατών, ένα πλήθος σημαντικών επεισοδίων που συνέβησαν σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών - προσφύγων στην Γερμανία, αλλά και οι καταγεγραμμένες αντιδράσεις σημαντικής μερίδας γερμανών πολιτών, με ταυτόχρονη απώλεια της δημοτικότητας της κυρίας Μέρκελ, οδήγησαν τις γερμανικές αρχές στην απόφαση απελάσεων εξπρές εκείνων των λαθρομεταναστών - προσφύγων, που δεν είναι πλέον επίθυμητοί (για μία πλειάδα λόγων, οι περισσότεροι εκ των οποίων σχετίζονται με εγκληματικές συμπεριφορές και άρνηση "εγκλιματισμού") στην Γερμανία.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον, είναι που θα οδηγηθούν οι ανεπιθύμητοι λαθρομετανάστες - πρόσφυγες (αφού πρώτα η γερμανική κυβέρνηση εκμεταλλεύθηκε επικοινωνιακά την "θερμή υποδοχή" τους στην Γερμανία);
Θα οδηγηθούν σε γερμανικά αεροδρόμια και εν συνεχεία θα σταλούν ως "πακέτο" στις χώρες καταγωγής τους (όπως αυτές προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν στις ελληνικές αρχές);
Ή, μήπως, θα επιστραφούν με κάθε τρόπο και μέσο στην Ελλάδα, η οποία είναι και η πρώτη "χώρα πρώτης εισόδου - υποδοχής" τους σε ευρωπαϊκό έδαφος και φέρει πλέον την υποχρέωση (βάσει του Δουβλίνου ΙΙ) να "φιλοξενεί" στην επικράτειά της τους καταγεγραμμένους ως επικίνδυνους και ανεπιθύμητους για την υπόλοιπη Ευρώπη λαθρομετανάστες - πρόσφυγες;

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ απαισιόδοξα για την Ελλάδα, αφού οι "ανθρωπιστές" Ευρωπαίοι φέρονται να επιλέγουν την επιστροφή των ανεπιθύμητων λαθρομεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, μετατρέποντας έτσι την χώρα μας σε μία τεράστια ανοιχτή φυλακή, υποδοχέα κάθε εγκληματικού στοιχείου.
Φυσικά, μία τέτοια εξέλιξη θα έχει λίαν αρνητικά αποτελέσματα για τα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας, τα οποία θα αλλοιωθούν στον μέγιστο βαθμό και η εσωτερική ασφάλεια θα είναι όνειρο απατηλό για τους Έλληνες πολίτες. Είτε με την πίεση της συμφωνίας του "Δουβλίνου ΙΙ", είτε με "αντίδωρα" μείωσης της άσκησης πίεσης και μέτρων του μνημονίου, η Ελλάδα της συγκυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου προγραμματίζεται (από τα ευρωπαϊκά - γερμανικά κέντρα αποφάσεων) να μετατραπεί σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, ενώ οι γηγενείς κάτοικοί της θα βρεθούν σε τραγικά αδιέξοδα με μοναδική "λογική" διέξοδο την σύγκρουση με τους ανεπιθύμητους για τους ευρωπαίους λαθρομετανάστες ή την φυγή των ιδίων από την πατρίδα τους...

Φυσικά, οι ευθύνες των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου είναι τεράστιες, αφού η χαλαρότητα επί των ελληνοτουρκικών συνόρων, αλλά και η διπλωματική αδράνεια (ο κ. Κοτζιάς δεν πρότεινε ουσιαστικές λύσεις πέρα από τις "ιδεατές") του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επέτρεψαν μία άτυπη "κατάρρευση των ανατολικών συνόρων" της Ελλάδας και την αθρόα είσοδο (σύμφωνα με επίσημες ευρωπαϊκές πηγες υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατομμύριο λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα μόνο το 2015, αριθμός ρεκόρ που έγινε με την ευθύνη της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου) μετακινούμενων πληθυσμών από χώρες της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, αλλά και από χώρες της Αφρικής... Αν συγκαταριθμήσουμε και τις συμφωνίες της Μέρκελ με τον Ερντογάν, οι οποίες αφορούν και την "άτυπη" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, συνδιαχείρηση του Αιγαίου, τότε αντιλαμβανόμαστε πως κάτι πολύ σάπιο βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου...

Η είδηση, λοιπόν, μας αφορά άμεσα, αφού σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι απελάσεις προσφύγων ακόμη και με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, σχεδιάζει η Γερμανία, όταν οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται.

Όπως όλα δείχνουν οι προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος έχουν αρχίσει να επαναπροσδιορίζονται.

Έως σήμερα οι απελάσεις των προσφύγων, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίπτονταν, πραγματοποιούνταν με πτήσεις τσάρτερ ή ακόμη και με κανονικά αεροπορικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, απελάσεις θα γίνονται και με μεταγωγικά αεροσκάφη του γερμανικού στρατού.

Επιπλέον, η μέχρι πρότινος ισχύουσα δέσμευση των ομοσπονδιακών κρατιδίων να μην απελαύνουν πρόσφυγες τους χειμερινούς μήνες φαίνεται επίσης να αλλάζει. Τα περισσότερα τοπικά κοινοβούλια έχουν ψηφίσει ήδη την άρση αυτού του περιορισμού. Τελικά οι κυβερνήσεις των κρατιδίων φαίνεται να εναρμονίζονται πλήρως ως προς αυτό το ζήτημα με την πολιτική του Βερολίνου.

Σύμφωνα με αυτές τις νεότερες εξελίξεις τίθεται τώρα εκ νέου στο τραπέζι το ζήτημα της δημιουργίας ζωνών τράνζιτ, στις οποίες θα κρατούνται οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες για μερικές ημέρες, ώστε να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο.

Ωστόσο στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών επισημαίνουν ότι οι ζώνες τράνζιτ δημιουργούν συνθήκες κράτησης για τους πρόσφυγες, οι οποίοι ούτως η άλλως δε θα διαθέτουν εκεί τον απαραίτητο χρόνο για να υποβάλουν ένσταση σε πιθανή απόφαση απέλασής τους.

Ήδη πάντως 190.000 πρόσφυγες έχουν κριθεί ως ακατάλληλοι για τη χορήγηση ασύλου, αν και τα δύο τρίτα εξ αυτών τελικά δεν έχουν απελαθεί. «Πρέπει να άρουμε τα εμπόδια για τις απελάσεις» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Επιπλέον, χαμένα διαβατήρια δε θα αποτελούν πλέον εμπόδιο, αφού θα τεθεί σε ισχύ μια κεντρική υπηρεσία έκδοσης προσωρινών διαβατηρίων.

Οργανώσεις υποστήριξης προσφύγων όπως η Pro Asyl, ασκούν έντονη κριτική στα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης.

Κυρίως εγείρουν ενστάσεις νομικής φύσεως όσον αφορά τη συμμετοχή του στρατού. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει ο στρατός υπηρεσίες για τις οποίες είναι αρμόδιες οι αστυνομικές αρχές.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δεν απέκλεισε τη συνδρομή του στρατού στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Μια εναλλακτική λύση προτείνει η Μελίσσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). «Η λύση βρίσκεται στην Ελλάδα» σχολίασε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Φυσικά η λύση είναι να σταματήσει πρώτα ο πόλεμος και να προσφερθεί βοήθεια στο σημείο της κρίσης. Ωστόσο θα πρέπει τελικά να φτιαχτεί ένα μεγάλο κέντρο υποδοχής στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να δηλώνονται εκεί, να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις κι ύστερα να επαναπροωθούνται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο το σχέδιο αυτό είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, όπως σχολίασε η ίδια.

Σε αναμονή των εξελίξεων, καλό θα είναι οι κυβερνώντες την Ελλάδα να αναλογιστούν ότι πρώτιστο μέλημα και ύψιστο καθήκον τους είναι η προάσπιση της ασφάλειας της χώρας και των Ελλήνων πολιτών...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για μία ακόμη φορά άψογος. Εύγε!!! Επιτέλους κάποιος που τολμάει να τους τα λέει. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν κρεμάλες, αλλά κάποια στιγμή δικαστήρια με κατηγορία της εσχάτης προδοσίας σίγουρα θα υπάρξουν, ενώ η ιστορία θα αναφερθεί με τα χειρότερα λόγια γι αυτούς που πρόθυμα ανέλαβαν να καταστρέψουν οριστικά την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]