Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε

Τον Ιανουάριο του 15 γίνανε εκλογές και ο λαός προτίμησε τον Τσίπρα από το ζέχνον πολιτικό σύστημα που επικρατούσε τις τελευταίες δεκαετίες στη ζωή του τόπου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 15 γίνεται ένα ερμαφρόδιτο δημοψήφισμα που το ΟΧΙ του λαού στις πολιτικές λιτότητας της Μέρκελ και Σόιμπλε, μετατράπηκε ΝΑΙ σε όλα και ο λαός μένει κάγκελο με την απορία, τι τέλος πάντων ψήφισε ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Τον ίδιο μήνα γίνονται πάλι εκλογές, γιατί κάποια πλατφόρμα και κάτι συνιστώσες του ΣΙΡΙΖΑ ξενερώσανε που γίνανε κυβέρνηση, λακίσανε και σηκώσανε το δικό τους μπαϊράκι της μόνιμης διαμαρτυρίας του πεζοδρομίου.

Η παραγωγή έργου είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει ευθύνες που ο Λαφαζάνης με την παρέα του δεν τις άντεξαν. Έτσι βγήκανε στο κουρμπέτι υπερήφανοι πως αντισταθήκανε στο ευρώ και στο Σόιμπλε.

Στη διάρκεια αυτών των μηνών ο Τσίπρας πηγαινοερχότανε στα διάφορα συμβούλια και διαβούλια προσπαθώντας να… διαπραγματευτεί με τον Σόιμπλε τα όσα είχαν υπογράψει όλοι οι προηγούμενοι πολιτικοί από το 1982 μέχρι σήμερα που μας έχουνε δεμένους χεροπόδαρα μέχρι το τέλος του αιώνα.

Τον Σόιμπλε τον έχετε δει σε εφημερίδες, σε τηλεόραση και διαδίκτυο και σου κόβονται τα γόνατα, φαντάσου να τον δεις κι΄ από κοντά τι τραμπάκουλο θα πάθεις. Άσε αν τον δεις στον ύπνο σου… μπορεί και να τα κάνεις απάνω σου.

Ο Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις είχε απέναντί του τους υποκρινόμενους “αδιάφθορους” Γερμανούς, που διέφθειραν την οικουμένη με μίζες για να παίρνουνε τις δουλειές οι εταιρίες τους και να πλουτίζουν αυτοί εις βάρος των υπολοίπων λαών.

Διέφθειραν το ελληνικό κράτος σε όλα του τα επίπεδα με τους αχυρανθρώπους που προώθησαν, και που εμείς τους ψηφίσαμε βεβαίως βεβαίως. Κατέστρεψαν την ελληνική βιομηχανία και δολοφόνησαν στην κυριολεξία την ΙΖΟΛΑ για τα συμφέροντα της ΖΙΜΕΝΣ, τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες μας Παπαστράτος και Κεράνης με τεράστια παραγωγή και χιλιάδες εργαζόμενους, για τα συμφέροντα της Φιλιπς Μορρις.

Ενδεικτικά ανέφερα μόνο αυτές τις βιομηχανίες για να μη ξεχνιόμαστε.

Μας χρωστάνε τα κέρατά τους από τη λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου και τολμάνε και μας κουνάνε το δάχτυλο ότι θα μας το βάλουνε… γιατί είμαστε διεφθαρμένοι και τεμπέληδες που ζούμε εις βάρος τους.

Εάν όμως φθάσαμε εδώ που φθάσαμε είναι γιατί ακολουθήσαμε τη λάθος συνταγή που μας δώσανε για να ανακάμψουμε οικονομικά, αλλά και από το λάθος συντελεστή όπως λέει η Λαγκάρντ.

Το δίκιο το έχει πάντα ο ισχυρός και το άδικο μονίμως ο αδύνατος.

Και αδικημένος και δαρμένος!!!

Άντε να γυρίσουμε πάλι στις διαπραγματεύσεις που η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τσίπρα πως υπέκυψε στους εκβιασμούς του Σόιμπλε και της διατεταγμένης παρέας του, που αποτελείται από Βόρειους ομοφύλους, ομοφυλοφίλους και ομόθρησκούς του.

Αυτοί της αντιπολίτευσης δεν είναι εκείνοι που τον κατευόδωναν με την εντολή να γυρίσει πίσω με την υπογραφή του μνημονίου πάση θυσία;

Αυτοί δεν είναι εκείνοι που ψήφισαν όλοι μαζί τους όρους του χειρότερου μνημονίου που μας έχουν επιβάλλει έως τώρα;

Τώρα εν χορό κατηγορούν τον Τσίπρα πως υπέκυψε στο Σόιμπλε!!!

Σα δεν ντρέπονται λιγάκι. Η δειλία να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να ρίχνεις τα βάρη στους άλλους, είναι ό,τι χειρότερο στη συμπεριφορά ενός ανθρώπου.

Αυτοί που σκούζουνε σήμερα είναι εκείνοι που φέρανε και επιτρέψανε στους δανειστές τοκογλύφους να παρεμβαίνουν στη διακυβέρνηση του τόπου.

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που γλύτωσε την παντελή διάλυση λόγω μνημονίου, τώρα έχουμε και την επερχόμενη διάλυση της ΝΔ. λόγο έλλειψης αρχηγού και όλη μέρα τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνται με αυτό το θέμα λες και αυτό είναι που μας καίει.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ…ι χτενίζεται λέει μια παροιμία.

Μας κόψανε μισθούς και συντάξεις, καταστρέψανε τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, κινδυνεύουμε να χάσουμε το Αιγαίο από τους πάντα αρπακτικούς Τούρκους και οι πολιτικοί μας αντί να δουν όλα αυτά τα προβλήματα που απειλούν τη συνέχεια αυτού του τόπου και να προσπαθήσουνε να βρούνε λύσεις, αυτοί σφυρίζουνε κλέφτικα.

Οι φόροι έρχονται ο ένας μετά τον άλλο στα κεφάλια μας κι’ αντί να καθίσουν όλοι μαζί με ειλικρίνεια και ενδιαφέρον να βοηθήσουν να λυθούν τα προβλήματα της πατρίδας μας, ασχολούνται με το πως θα αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες δεκαετιών, προσαρμόζοντας το λόγο τους στο πως θα ξεγελάσουν άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους, ενώ τα προαπαιτούμενα και τα ισοδύναμα μας κάνουν να βλέπουμε εφιάλτες.

Η ΝΔ έχει καταντήσει σα γριά ξεδοντιασμένη και ρυτιδιασμένη απ’ τα χρόνια, με ελάχιστους πλέον θαυμαστές που θυμούνται τα παλιά της μεγαλεία.

Τώρα τι την θέλουν αυτή την παλιόγρια τέσσερις γαμπροί δεν μπορώ να το καταλάβω. Λέτε να πιστεύουν πως η γριά κότα έχει το ζουμί; Ή μήπως τη θέλουνε για την προίκα;

Όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου.

Εγώ πιστεύω πως πάλι ετοιμάζουν τον πρόθυμο που θα αντικαταστήσει τον Τσίπρα για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο εις βάρος της Ελλάδας.

Σπέρνουνε πάλι το μίσος στους οπαδούς της μιας παράταξης εναντίον των οπαδών της άλλης, με αποτέλεσμα την άνοδο της ΧΑ με τα γνωστά επακόλουθα και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι ανιστόρητοι, θεοπάλαβοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ποιός άλλος λαός στην οικουμένη αντιμάχεται ο ένας τον άλλο; Άσπρο ο ένας μαύρο ο άλλος. Αυτό συμβαίνει από την αρχαιότητα των κλασικών χρόνων μέχρι σήμερα να τρωγόμαστε. Την Έριδα που οι πρόγονοί μας θεοποίησαν την έχουμε στο αίμα μας, θέλουν και άλλη καλλίτερη απόδειξη από αυτή;

Εδώ μας έχει πέσει η κεραμίδα στο κεφάλι και ένα μέρος των πολιτικών μας νοιάζεται ποιός θα αρπάξει την ξεδοντιάρα ΝΔ και οι υπόλοιποι ανταγωνίζονται ποιός θα φορέσει ποιό στραβά τη σκούφια του Τσε Γκεβάρα.
«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδετε»
Θουκυδίδης
Πηγή "Θεοφίλου Έργα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]