Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν κατά Πούτιν: Ζητά εμπλοκή της Δύσης ενάντια στον πόλεμο της Συρίας!

Δηλώσεις μπουρλότο που αναμένεται να φέρουν «τούμπα» όλον τον πλανήτη έκανε σήμερα Τούρκος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών!

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των μυστικών δυνάμεων της γείτονας χώρας σε δηλώσεις του στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολού, καταγγέλλει τη Μόσχα και τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τον πόλεμο της Συρίας!

Στις δηλώσεις του αθωώνει το Ισλαμικό Κράτος και τονίζει πως το Ισλαμικό κράτος είναι μία πραγματικότητα που η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει. Η Ρώσικη εισβολή στην Συρία είναι παραβίαση του Ισλαμικού κράτους και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου!

Τέλος επιβεβαίωσε πως σε συνεργασία με τις Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίας, περισυνέλεξαν την περασμένη εβδομάδα τον ηγέτη των τζιχαντιστών που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ δήλωσε πως η Τουρκία είναι διαθέσιμη να παρέχει ιατρική βοήθεια σε όποιον της το ζητήσει κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες Ισλαμιστές οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της επαρχίας Χατάι.

Εμπλοκή ρωσικού κρατικού αεροπλάνου με γαλλικό μαχητικό!

Γαλλικό μαχητικό αεριωθούμενο ενεπλάκη σε ένα επικίνδυνο περιστατικό με ένα αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου (Δούμας), γνωστοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη στη Μόσχα Ζαν Μορίς Ριπέρ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το τζετ της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας προσέγγισε σε πολύ επικίνδυνη απόσταση το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο Σεργκέι Ναρίσκιν ενώ κατευθυνόταν προς την Ελβετία.

Το Παρίσι αρνήθηκε τις ρωσικές καταγγελίες και υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο που ενεπλάκη στο περιστατικό ήταν ελβετικό...!

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ναρίσκιν Γεβγένια Τσουγκούνοβα το αεροπλάνο πέταξε τόσο κοντά στο ρωσικό αεροσκάφος που οι επιβαίνοντες μπορούσαν να το βγάλουν φωτογραφία.

Ο ίδιος ο Ναρίσκιν που είναι στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για την δημόσια στήριξη της ανάπτυξης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας είπε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι έμαθε για το περιστατικό αν και δεν είδε το επίμαχο αεροπλάνο.

Άλλο μέλος της αντιπροσωπείας έκανε λόγο για εχθρική πράξη από το ΝΑΤΟ.

Συνεχίζει το παζάρι ο Νταβούτογλου 
Θέλει και άλλα χρήματα για τους μετανάστες

Το παζάρι της Τουρκίας με την ΕΕ φαίνεται ότι … «καλά κρατεί». Η γερμανίδα καγκελαρίος Άγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Άγκυρα, κουβαλώντας στις βαλίτσες της όχι μόνο διαβεβαιώσεις για την επίσπευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, αλλά και την υπόσχεση για σημαντική χρηματική βοήθεια της ΕΕ προς τη γείτονα ύψους 3 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα την συγκράτηση των προσφυγικών ροών.

Τα 3 δισ. φαίνεται ωστόσο ότι δεν αρκούν, σύμφωνα με την τούρκο πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου.

Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι Ahaber TV, ο Νταβούτογλου υποστήριξε πως η Τουρκία θέλει και άλλα χρήματα για να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση και επιθυμεί μάλιστα το ποσό να αναθεωρείται κάθε χρόνο, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Όπως σημείωσε ο Νταβούτογλου, τα 3 δισ. θα προέρχονταν από πόρους του «IPA» (του προενταξιακού χρηματοδοτικού μηχανισμού), δηλαδή χρήματα που προορίζονται ήδη για την Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία θέλει επιπλέον χρήματα. «Η πρόταση για τρία δισεκατομμύρια ευρώ από τον IPA δεν είναι πια στο τραπέζι καθώς έχουμε πει ότι δεν θα τη δεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την απελευθέρωση ταξιδιών τούρκων υπηκόων χωρίς βίζα στην Ευρώπη μεχρι το 2016, ο Νταβούτογλου ανέφερε πως η ΕΕ είναι θετική, ωστόσο θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα τον επόμενο χρόνο.

Δεν θα άρει το βέτο η Κύπρος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η στρατηγική της ΕΕ με την Τουρκία αναμένεται ωστόσο να αντιμετωπίσει προσκόμματα, με πρώτο το βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι λόγοι που πάγωσαν τις διαπραγματεύσεις δεν έχουν παύσει να υπάρχουν, δήλωσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. «Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να δώσουμε τη συναίνεσή μας [για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων]», πρόσθεσε.

Ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε μάλιστα τα δύο κεφάλαια στα οποία έχει θέσει βέτο. Αυτά αφορούν τη δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα, και την δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια. Σημειώνεται ότι -όπως αναφέρει το Reuters- από τα 35 κεφάλαια που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία η Κύπρος έχει «μπλοκάρει» τα 6.

Με σοβαρές επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν πάντως το ενδεχόμενο επίσπευσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θέτουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]