Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζιχαντιστής ο δολοφόνος του Όρεγκον!

  • Η Μόσχα είχε ειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι ο μακελάρης του Όρεγκον ήταν τζιχαντιστής!
  • Η Ρωσία διέρρευσε λίστα με 87.000 επικίνδυνους ακραίους ισλαμιστές που υπάρχουν μέσα στις ΗΠΑ!
  • Αδιαφορία ή ανικανότητα; CIA και NSA επανέλαβαν τα λάθη τους και επέτρεψαν την μαζική δολοφονία...
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Εισέβαλε σε αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου Άμπκουα και σκότωσε εννέα ανθρώπους, ο δράστης της επίθεσης αντάλλαξε πυρά με την αστυνομία.
Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από αστυνομικά πυρά, αλλά τελικά το αίτιο του θανάτου του δράστη επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον είναι η αυτοκτονία σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας Τζον Χάνλιν.
Μία πολύ βολική αυτοκτονία, τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωνε κυνικά πως «συμβαίνουν αυτά». Μία αυτοκτονία που "κλείνει" την υπόθεση και δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε ομολογία από την πλευρά του δράστη δολοφόνου, ενώ διέρρεε η πληροφορία ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν ειδοποιηθεί για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δράστη και όχι μόνο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία συγκλονιστική αναφορά – διαρροή από έναν ρωσικό διαδικτυακό τόπο μέσα από τον οποίο οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συχνά επιλέγουν να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ρωσική διαρροή, οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί από τις ρωσικές αρμόδιες αρχές, με μία λίστα 87.000 ονομάτων επικίνδυνων – ακραίων ισλαμιστών τρομοκρατών, των οποίων ο φανατισμός και η επικινδυνότητα είχαν επιβεβαιωθεί ηλεκτρονικά (υποκλοπές – παρακολούθηση) από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού SVR). Αυτή η λίστα όμως δεν έγινε αποδεκτή, στο σύνολό της, από τις ΗΠΑ, οι οποίες αγνόησαν επιδεικτικά τις συνοδευτικές αναφορές, επαναλαμβάνοντας (σε μικρό μέγεθος) τα λάθη στο χτύπημα των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης.

Η CIA και η Interpol (αρνήθηκαν) να αποδεχθούν το περιεχόμενο της ρωσικής λίστας επικινδυνότητας εν δυνάμει ισλαμιστών τρομοκρατών με το αιτιολογικό ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι «πολιτικά βιώσιμα στην παρούσα ατμόσφαιρα»!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακελάρης του Όρεγκον είχε ταυτοποιηθεί για απόπειρα εισόδου στη Συρία μέσω Τουρκίας, την οποία επιχείρησε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2015.
Αυτή η άρνηση ελέγχου τις ρωσικής λίστας από την κυβέρνηση του Ομπάμα, έδωσε τη δυνατότητα ελεύθερης κίνησης στον Μέρσερ έτσι ώστε να ολοκληρώσει επιτυχώς την δολοφονική του ενέργεια και στη συνέχεια να… «αυτοκτονήσει».

Η ευθύνη των αμερικανικών αρχών για την άγνοια που επέδειξε στην έκθεση της FSB (ρωσικές μυστικές υπηρεσίες) είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος μέσω του οποίου έγινε η «διαρροή», χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για την δημοσιοποίηση άκρως ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια της Δύσης. Χαρακτηρίζεται μάλιστα ως «πηγή του Κρεμλίνου» και ως «γραφείο της ορθόδοξης δημοσιογραφίας».
Τέλος, είναι συγκλονιστικό το ότι διαρρέουσες πληροφορίες της SVR/FSB αν και άκρως ανησυχητικές δεν συντέλεσαν στην αλλαγή εκ μέρους των αρμοδίων αμερικανικών αρχών (CIA/NSA) του προφίλ του δράστη, όταν ο ίδιος μετέβαλε το δικό του διαδικτυακό δημόσιο προφίλ από υποστηρικτή του ISIS/ISIL σε… συντηρητικό ρεπουμπλικάνο…!


Φαίνεται, λοιπόν, πως οι ΗΠΑ όχι μόνο αρέσκονται στο να επαναλαμβάνουν τα τραγικά λάθη του παρελθόντος των μυστικών τους υπηρεσιών, αλλά τείνουν να χαρακτηριστούν έως αδιάφορες σε πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας και εκθέτουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τη ζωή των αμερικανών πολιτών. Το συγκεκριμένο γεγονός της μαζικής επίθεσης και δολοφονίας πρόκειται, άραγε, για μία ακόμη τραγική αποτυχία των CIA/NSA ή απλά για την στυγνή διαπίστωση πολιτικής ανικανότητας να αντιμετωπίσει με επάρκεια κινδύνους που ελλοχεύουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μαλλον οι Αμερικανοι -οι αρχες τους δηλαδη- επιδιωκουν κατι αλλο:

    Απαγορευση οπλοκατοχης, οχι ομως για το καλο του αμερικανικου λαου αλλα για τον ελεγχο του

    σε περιπτωση που θα πρεπει να παρθουν "μετρα" τα οποια θα δημιουργησουν πολυ εντονες

    αντιδρασεις.

    Εδω φτασαμε στο σημειο να βλεπουμε "ζωντανα" τον πυροβολισμο δημοσιογραφου!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην ξεχναμε την ρηση οτι τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως φαινονται απο μια πρωτη ματια. Στις ΗΠΑ γινονται πολλα παιχνιδια απο τις υπηρεσιες ασφαλειας τους στο εσωτερικο της χωρας προκειμενου να διατηρουν τις θεσεις τους, να επεκτεινουν την ισχυ τους αλλα και να αυξανουν τον κρατικο προυπολογισμο που παιρνουν ετησιως, οταν στον οριζοντα εμφανιζονται δραστικες περικοπες των κονδυλιων τους. Με την τακτικη αυτη, αρκετες φορες κλεινουν τα ματια σε κινδυνους που γνωριζουν και αλλες φορες κατασκευαζουν οι ιδιες υπηρεσιες κρισεις και δραματικα γεγονοτα στο εσωτερικο, σχεδιασμενα βεβαια προσεκτικα ωστε να φαινονται ενοχοι ξενοι υπηκοοι γνωστοι για τα αντιαμερικανικα τους εχθρικα αισθηματα, ωστε να προβαλλουν συνεχως την αναγκη αυξησης ασφαλειας με τα αναλογα χρηματικα ωφελη. Αυτοι ειναι οι αμερικανοι, πρωτα το συμφερον, Θεος τους ειναι μονον το δολλαριο και οι παραπλευρες απωλειες ανθρωπων δεν σημαινουν τιποτα γι' αυτους, αφου δογμα τους και κυριαρχη ιδεολογια τους ειναι οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. Ειναι γνωστοι απο τα εργα τους εντος και εκτος των συνορων τους ως οι μεγαλυτεροι τρομοκρατες στον πλανητη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά αυτα που λες , αλλα δεν κυβερνουν αμερικάνοι το αμερικα .
      Οπως και δεν κυβερνουν το Ελλαδισταν Ελληνες ...
      Η , θα αυτοδιοικηθούμε , ή , θα χάθουμε .
      Έχω διαβάσει χιλιάδες άρθρα για τούτο και για κείνο που συμβαίνουν τα τελευταια 30 χρονια το λιγότερο και μετα λύπης βλέπω οτι ακομη οι αρθρογράφοι ειναι μακρυα πιςω νυχτωμένοι απο τα πραγματικά γεγονότα και πως έφθασε η ανθρωπότητα σε τετοια κατάντια .
      Ο εχθρός ειναι ενας και ο ίδιος παντού και οποιος δεν τον βλέπει , ειναι τυφλός σαν άνθρωπος και Ανοιχτομάτης σαν ζώο .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]