Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διάχυτη διαφθορά και πως οι ρώσοι έχουν τσακίσει τους τζιχαντιστές

Η διάχυτη διαφθορά στην Ελλάδα, πώς οι Ρώσοι έχουν τσακίσει σε τρεις ημέρες τους τζιχαντιστές και το ταξίδι Ερντογάν στο Βέλγιο

Εκτός από εντυπώσεις, πότε θα δούμε πράξεις; Είπε πάλι ο Ρακιτζής, ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, υπαινισσόμενος όμως ότι αυτή δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται βέβαια να μας το πει ο Ρακιτζής, το διαπιστώνουμε κι εμείς καθημερινά.

Χρόνια τώρα μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες σχετικές με την διαφθορά, αλλά μένουμε μόνο με τις εντυπώσεις. Σύμφωνα πάντως με τον Ρακιντζή, το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Θέλω όμως να σταθώ, στο «έργο» που παραλήφθηκε από την Επιτροπή Παραλαβής, μόνο που το έργο αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά στοίχισε 17 εκατ. ευρώ. Χρόνια τώρα φωνάζω να αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που «παραλαμβάνουν» έργα ελαττωματικά ή ανύπαρκτα. Η πιάτσα βοά, ότι η αμοιβή τους για να κάνουν τα στραβά μάτια, είναι 1,5-2,5% επί του εισπραχθέντος ποσού από τον εργολάβο [παρακαλώ κάποια δημοτική Αρχή, να με διορίσει κι εμένα σε Επιτροπή, αλλά μάταια].

Να τα βλέπει το δικό μας ΥΠΕΞ. Άσκοπα, εδώ και καιρό, παρακαλεί τους Βέλγους να του απευθύνουν πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη, αλλά τρώει… πόρτα. Το επιχείρημα είναι ότι οι πρακτικές που ακολουθεί το κόμμα ΑΚΡ και ο Ερντογάν, σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, προκαλούν ανησυχία.

Πήγε όμως στο Βέλγιο ιδιωτικώς, εν όψει των τουρκικών εκλογών, και ζήτησε αίθουσα για να μιλήσει στους εκεί Τούρκους ψηφοφόρους. Αλλά, ο Δήμος Βρυξελλών, δεν του παραχώρησε δημοτική αίθουσα. Βρήκε τελικά στο… Στρασβούργο, κι εκεί θα συναντήσει τους Τούρκους.

Αυτά συμβαίνουν με το Βέλγιο, που δεν έχει κάτι να χωρίσει με την τουρκική δικτατορία, σε αντιδιαστολή μ’ εμάς, που όταν έρχεται Τούρκος επίσημος εδώ… ξεβρακωνόμαστε [συγγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι η πιο κατάλληλη].

Ενάμιση χρόνο «βομβαρδίζουν» οι Αμερικανοί τους τζιχαντιστές, αλλά φαίνεται ότι δεν ξέρουν καλό σημάδι. Τρεις μέρες βομβαρδίζουν οι Ρώσοι και τους έχουν τσακίσει. Άλλοι πήραν τα άρματα και κρύφτηκαν στις πόλεις, άλλοι φεύγουν για το κουρδικό Ιράκ.

Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για την Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ, είπε μεταξύ άλλων σε Συνέδριο στο Κογκρέσο: «Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κρίσιμος για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ανεπτυγμένες ικανότητες περιφερειακής δύναμης και να είναι αξιόμαχη για την άμεση αντιμετώπιση των συχνών περιφερειακών κρίσεων που προκύπτουν. Όποιος πιστεύει ότι είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι για την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης στην Ελλάδα, έχει μονολιθική αντίληψη των πραγμάτων». Προσυπογράφω και επαινώ.

Τζιχαντιστές ρωτούν ετοιμοθάνατο συμμαχητή τους, εάν βλέπει τις 72 παρθένες! Η παράνοια των φανατικών δίποδων σε όλη την έκτασή της. Δεν φρόντισαν να τον σώσουν… πληροφορίες ήθελαν. Όσοι πίστεψαν ότι μας πασάρουν τον «πολυπολιτισμό» ως κάτι καλό που θα προκύψει με την ανάμιξη πολιτισμών, καιρός είναι να καταλάβουν την παγίδα.

Καλλισθένης εν Δήμω
Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]