Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ένας μετά τον άλλο οι δυτικοί το "σκάνε" από τη Συρία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η ρωσική επέμβαση και η συνάντηση Άσαντ - Πούτιν στο Κρεμλίνο, όπως αναφέρουν και τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα στον αιματηρό εμφύλιο της Συρίας με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη αποχώρηση ορισμένων δυτικών δυνάμεων που μέχρι σήμερα είχαν στηρίξει την συριακή αντιπολίτευση και σε μεγάλο βαθμό τους Τζιχαντιστές δολοφόνους.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο που παρακολουθεί με μεγάλη ένταση τις εξελίξεις, ο Καναδάς αποφάσισε να αποσύρει πάραυτα όλες τις αεροπορικές του δυνάμεις που μέχρι σήμερα επιχειρούσαν στην Συρία, υποτίθεται κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, αλλά στην πραγματικότητα για την στήριξη των δυνάμεων ανατροπής του Άσαντ.

Την απόφαση αυτή του Καναδά έκανε γνωστή ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Justin Trudeau, ο οποίος ανακοινώσε την απόσυρση των καναδικών πολεμικών αεροσκαφών που επιχειρούσαν στην περιοχή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, την απόφαση του ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά την ανέφερε στον Μπάρακ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο ηγέτες.

Όπως είναι γνωστό ο Καναδάς από τον Αύγουστο του 2014 είχε συμμετάσχει σε αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ με μαχητικά αεροσκάφη τύπου CF-18.

Η απόφαση αυτή του Καναδά είναι άλλο ένα «χαστούκι» προς την Άγκυρα που επιδιώκει τον τελευταίο καιρό να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον συριακό εμφύλιο κατά της ρώσικης ανάμειξης.

Όπως φαίνεται όμως, ένας ένας οι νατοϊκοί σύμμαχοι εμπρός στους βρυχηθμούς της Αρκούδας προτιμούν να… το βάλλουν στα πόδια, αφήνοντας την Άγκυρα στην… «πικρή» μοναξιά της!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]