Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία «γράφει κανονικά» την Τουρκία και συνεχίζει να ρίχνει βόμβες!

Η Μόσχα αντιτίθεται στη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, όπως αυτή που προτείνει η Τουρκία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Ασφαλώς τασσόμαστε εναντίον (της δημιουργίας μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων). Πρέπει να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία των χωρών», είπε ο Μπογκντάνοφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax αναφερόμενος στην πρόταση που έχει διατυπώσει πολλές φορές η κυβέρνηση της Τουρκίας να δημιουργηθεί μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού στη Συρία, όπου η ρωσική Πολεμική Αεροπορία άρχισε την περασμένη εβδομάδα να διεξάγει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργηθεί αυτή η ζώνη πάνω από τη βορειοδυτική Συρία, εκεί που επιχειρεί η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA).

Η Αλ Κάιντα (ή αλλιώς Αλ Νούσρα όπως λέγεται στη Συρία) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) -οι υποτιθέμενοι μετριοπαθείς- έχουν συμμαχήσει και έχουν συστήσει ένα κοινό «στράτευμα» που το ονομάζουν Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ).

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται ανοιχτά από την Τουρκία και έχει «αποστολή», ανατεθειμένη προφανώς από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να καταλάβει όλη τη βορειοδυτική Συρία και να τη μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο. Ήδη στα εδάφη που ελέγχει ο Στρατός της Κατάκτησης στη βορειοδυτική Συρία, ύστερα από απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία, δεν κυκλοφορεί η συριακή λίρα αλλά η τουρκική.

Η Ρωσία από την Τετάρτη που έχει ξεκινήσει βομβαρδισμούς έχει τσακίσει στην κυριολεξία την Αλ Κάιντα, δηλαδή τον Στρατό της Κατάκτησης.

Γαλλία, Βρετανία και Τουρκία διαμαρτύρονται ότι δήθεν η Ρωσία βομβαρδίζει τους «μετριοπαθείς αντάρτες», στην πραγματικότητα όμως βομβαρδίζει την Αλ Κάιντα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος πλέον δεν αποτελεί «μετριοπαθή» οργάνωση αφού έχει συμμαχήσει επίσημα με τους τζιχαντιστές.

Η Ρωσία από τη μεριά της πουλά τρέλα και λέει ότι βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος. Στην πραγματικότητα η Ρωσία βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος μόνο στη Ράκα, πόλη της κεντρικής Συρίας.

Όλες οι υπόλοιπες ρωσικές επιδρομές έχουν στόχο την Αλ Κάιντα και τον FSA, που μόνο «μετριοπαθείς» δεν είναι. Σύμμαχοι της Τουρκίας είναι και προφανώς για να ενοχλούνται τόσο Γάλλοι και Βρετανοί έχουν κάνει και αυτοί τα «καπάκια» τους με τους τζιχαντιστές. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]