Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Χαιρετίσματα" τζιχαντιστών από την... Σουηδία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ενώ όλη σχεδόν η Μέση Ανατολή και όχι μόνο έχει συγκλονιστεί τα τελευταία χρόνια από τα αλλεπάλληλα φρικτά εγκλήματα των Τζιχαντιστών που δεν έχουν τέλος, μια εντυπωσιακή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο τουρκικό τύπο πραγματικά προκαλεί «σύγκρυο», καθώς παρουσιάζει Τζιχαντιστές με Σουηδούς Hipsters, σε μια «σύμπραξη» αποκορύφωμα της άγνοιας, αλλά και εγκληματικής αφέλειας.

Η φωτογραφία παρουσιάζει ένα σουηδικό γκρουπ Hipsters με την ονομασία «Bearded Villains», να ποζάρει με χαρακτηριστικές πόζες μαζί με μελη των Τζιχαντιστών κάπου στην Σουηδία. Όταν έγινε γνωστό το γεγονός η σουηδική αστυνομία πήγε στην τοποθεσία της φωτογραφίας και διατάχτηκε ανάκριση για να εξακριβωθεί η ταυτότητα και από πού ήρθαν αυτοί οι Τζιχαντιστές.

Όσον αφορά για το τι είναι το hipster, αυτό μεταφράζεται ως μια μεταμοντέρνα υποκουλτούρα των νέων που εμφανίστηκε από το 2010 και μετά. Απόγονοι κυρίως της εύπορης αστικής τάξης οι οποίοι δρουν και δηλώνουν… «ψαγμένοι», τους αρέσει η εναλλακτική μουσική, τρελαίνονται για τον κινηματογράφο και ειδικότερα τις indie ανεξάρτητες ταινίες .

Το hipster όπως λένε τα μελη του, είναι… «κατάσταση», είναι μία μείξη στυλ, μόδας, γούστων και συμπεριφορών. Στάσεις και αναπαραστάσεις στην καθημερινότητα των νέων του σήμερα. Είναι μια προσπάθεια φετιχοποίησης παλαιότερων στοιχείων και χαρακτηριστικών μιας άλλης υποκουλτούρας, τα οποία παίρνονται, μετουσιώνονται σε κάτι μοντέρνο και οικείο κι έπειτα αφομοιώνονται απ” τους hipsters. Δηλαδή χαρακτηριστικό… «μπουρδούκλωμα», άλλο ένα προϊόν της αρρωστημένης «προοδευτικής» δυτικής κοινωνίας .

Η λέξη hipster δεν είναι τελείως άγνωστη. Συναντάται από τις αρχές του Β” Παγκοσμίου Πολέμου το 1940, με εντονότερα χαρακτηριστικά το 1950. Το πρώτο παγκόσμιο hipster idol ήταν ο ηθοποίος James Dean. Στυλιστικά όλη η hispterism ιδεολογία βασίζεται πάνω στο dress code/style του James Dean.

Τώρα πως σχετίζεται όλη αυτή η μόδα με τους βαμένους στο αίμα Τζιχαντιστές, ας μας απαντήσουν αυτοί που φωτογραφίζονται μαζί τους.

Γεγονός πάντως που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι πως οι Τζιχαντιστές είναι εδώ, ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή νεολαία από όπου αντλεί και εθελοντές, σχεδόν παντού στην Ευρώπη και κάθε «τρομακτικό» ενδεχόμενο από αυτούς είναι πάντα μια ισχυρή πιθανότητα.

Και εις ανώτερα μας!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]