Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σκάνε στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τους Ρώσους

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε άτακτη φυγή προς την Τουρκία έχουν τραπεί μεγάλα τμήματα των Τζιχαντιστών, εμπρός στην προέλαση των Ρώσων και των συριακών στρατευμάτων που έχουν αναδυθεί σε άγριο κυνήγι των δολοφόνων ισλαμιστών.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά και δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου, αυτές τις μέρες έχει παρατηθεί μια μεγάλη έξοδος ενόπλων Τζιχαντιστών προς την Τουρκία, αν και αυτό δεν αναγνωρίζεται επίσημα από το τουρκικό καθεστώς, για να γλυτώσουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και το κυνηγητό των συριακών στρατευμάτων που προελαύνουν προς τις περιοχές τους.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, από τις 11 Οκτωβρίου έχουν συλληφθεί 849 ένοπλοι Τζιχαντιστές που πέρασαν τα σύνορα από την Συρία και παραδόθηκαν στους Τούρκους. Παράλληλα, πάλι σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του ίδιου Επιτελείου, έχουν συλληφθεί άλλα 303 «ύποπτα» άτομα για συμμετοχή τους στις δυνάμεις των Τζιχαντιστών,

Αντιλαμβάνεται κάνεις ότι τα νούμερα αυτά σκόπιμα είναι πολύ μικρότερα των πραγματικών, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο στήριγμα των Τζιχαντιστών και γι αυτό τον λόγο τρέχουν να καταφύγουν σε τουρκικό έδαφος για να γλυτώσουν από τους Ρώσους.

Το κύμα φυγής αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες, καθώς θα συνεχιστεί η προέλαση των Ρώσων, Ιρανών και Σύριων, παρά τις έμμεση αλλά σαφή υποστήριξη προς τους Τζιχαντιστές από Τουρκία και ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται και αυτοί βρήκαν επιτέλους τον «δάσκαλο» τους!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]