Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαουδική Αραβία: Το κράτος που χρηματοδοτεί τρομοκράτες και πολέμους...

Η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν, η «Συμμαχία της 14ης Φεβρουαρίου» όπως αποκαλείται, κατήγγειλε ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται πίσω από όλα τα εγκλήματα τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να καταδικάσει τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιιτικά θρησκευτικά κέντρα στην ανατολική Σαουδική Αραβία, η Συμμαχία της 14ης Φεβρουαρίου αναφέρει ότι εκείνοι που διαδίδουν την ιδεολογία του τακφιρισμού και του ουαχαμπισμού πρέπει να κατηγορηθούν για αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Την Παρασκευή 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν όταν ένας τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος άνοιξε πυρ σε ένα τζαμί σιιτών στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Η Συμμαχία της 14ης Φεβρουαρίου κατηγόρησε επίσης το καθεστώς τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και του Μπαχρέιν για την άρνησή τους να επιτρέψουν σε λαϊκές σιιτικές επιτροπές να αναλάβουν την ασφάλεια των χώρων λατρείας των σιιτών αυτές τις ημέρες που οι σιίτες τελούν θρησκευτικό πένθος σύμφωνα με τη θρησκεία τους.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι από την Πέμπτη τελούν πένθιμες θρησκευτικές τελετές για να θρηνήσουν το μαρτύριο του Ιμάμη Χουσεΐν και των συντρόφων του.

Ο Ιμάμης Χουσεΐν, ή αλλιώς Χουσεΐν Ιμπν Αλί, ήταν εγγονός του Μωάμεθ από την κόρη του Προφήτη τη Φάτιμα και τον ανιψιό του Προφήτη Αλί Ιμπν Αμπί Ταλίμπ, που ανακηρύχθηκε τέταρτος Χαλίφης για τους σουνίτες και θεωρείται πρώτος Ιμάμης για το σιιτικό Ισλάμ.

Ο Ιμάμης Χουσεΐν και μια μικρή ομάδα συντρόφων και συγγενών του σκοτώθηκαν αρνούμενοι να ορκιστούν πίστη στον χαλίφη Γιαζίντ (βασίλεψε τα έτη 680-683).

Το έτος 680 μ.Χ, ή 61 των μουσουλμάνων, έγινε η μάχη της Καρμπάλα μεταξύ ενός στρατεύματος του χαλίφη Γιαζίντ και μιας μικρής στρατιωτικής δύναμης του Ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του Μωάμεθ, οι σύντροφοί του και όλοι οι συγγενείς του σκοτώθηκαν. Οι στρατιώτες του χαλίφη Γιαζίντ έσφαξαν μέχρι και των έξι μηνών γιο του Χουσεΐν και δισέγγονο του Προφήτη. Αργότερα, οι νεκροί αυτής της μάχης ανακηρύχθηκαν μάρτυρες τόσο στο σουνιτικό όσο και στο σιιτικό Ισλάμ.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι τελούν ένα δεκαήμερο πένθος εις ανάμνηση εκείνης της μάχης, όπου γίνονται και δημόσια μαστιγώματα. Αυτές οι σιιτικές τελετές αποτελούν στόχο για τους τζιχαντιστές σουνίτες.

Η Σαουδική Αραβία έστειλε 1.239 θανατοποινίτες ως τζιχαντιστές στη Συρία

Ένα άκρως απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, που διέρρευσε στον Τύπο, αναφέρει πώς η ισλαμιστική σουνιτική μοναρχία έστειλε κρατούμενους των φυλακών της, καταδικασμένους σε θάνατο με την ποινή του αποκεφαλισμού, να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στη Συρία και με ποια ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 17 Απριλίου 2012, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας διαπραγματεύτηκε με συνολικά 1239 κρατούμενους, καταδικασμένους σε θάνατο, στους οποίους πρόσφερε χάρη και μηνιαίο μισθό για τις οικογένειές τους, που θα παρέμεναν στη Σαουδική Αραβία, με αντάλλαγμα να εκπαιδευθούν στρατιωτικά και στη συνέχεια να σπεύσουν στη Συρία για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές.

Οι κρατούμενοι, που στρατολογήθηκαν από τις σαουδαραβικές φυλακές, ήταν Υεμενίτες, Παλαιστίνιοι, Σαουδάραβες, Σουδανοί, Σύροι, Ιορδανοί, Σομαλοί, Αφγανοί, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί και Κουβεϊτιανοί.

Πρώην βουλευτής του Ιράκ που μίλησε στο AINA (Διεθνές Ασσυριακό Πρακτορείο Ειδήσεων), επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου και μάλιστα πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι Ιρακινοί φυλακισμένοι που στάλθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στη Συρία για να πολεμήσουν, επέστρεψαν στο Ιράκ και μαρτύρησαν στις ιρακινές Αρχές τη συμφωνία που είχαν κάνει με τους Σαουδάραβες.

Μάλιστα ζητούσαν από την ιρακινή κυβέρνηση να μεσολαβήσει για να απελευθερωθούν οι οικογένειές τους που κρατούνταν όμηροι στη Σαουδική Αραβία.

Ομοίως έπραξαν και οι Υεμενίτες κρατούμενοι, που ζήτησαν και από τη δική τους κυβέρνηση να μεσολαβήσει για τις οικογένειές τους.

Ο πρώην Ιρακινός βουλευτής είπε ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα, σαν αυτό στον οποίο αναφερόμαστε, με θέμα την αποστολή κρατούμενων ως τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Λιβύη.

Η Σαουδική Αραβία έχει αρνηθεί ότι υπήρξε από την πλευρά της πρόγραμμα στρατολόγησης θανατοποινιτών, ωστόσο, οι μαρτυρίες έχουν αναγκάσει Σαουδάραβες αξιωματούχους να παραδεχθούν την ύπαρξή του σε ιδιωτικούς κύκλους.

Ο πρώην Ιρακινός βουλευτής είπε επίσης ότι η Ρωσία απείλησε τη Σαουδική Αραβία ότι σε περίπτωση που δεν δεχθεί την πολιτική λύση στη Συρία, η Ρωσία θα φέρει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη.

Το έγγραφο αναφέρει:

"Σε αναφορά του τηλεγραφήματος νο. 112 του Βασιλικού Δικαστηρίου, με ημερομηνία 19/4/1433 (3 Μαρτίου 2012), που αναφέρεται σε αυτούς που κρατούνται στις φυλακές του βασιλείου και κατηγορούνται για εγκλήματα που ο ισλαμικός νόμος της Σαρία τιμωρεί με εκτέλεση με ξίφος (αποκεφαλισμός), σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε διάλογο με εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, φόνο, βιασμό, από τις ακόλουθες εθνικότητες: 110 Υεμενίτες, 21 Παλαιστίνιοι, 212 Σουδάραβες, 96 Σουδανοί, 254 Σύροι, 82 Ιορδανοί, 68 Σομαλοί, 32 Αφγανοί, 94 Αιγύπτιοι, 203 Πακιστανοί, 23 Ιρακινοί και 44 Κουβεϊτιανοί.
Καταλήξαμε σε συμφωνία μαζί τους ότι θα εξαιρεθούν της θανατικής ποινής και θα χορηγήσουμε μηνιαίο μισθό στις οικογένειες και στους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Σαουδικής Αραβίας, με αντάλλαγμα την αναμόρφωση των εγκληματιών και την εκπαίδευσή τους ώστε να τους στείλουμε στον τζιχάντ στη Συρία".



Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]