Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ώρα για απαγκίστρωση από “γεωγραφικό” και “διζωνική”

Του Στέλιου Παπαθεμελή

Το πολιτικό μας σύστημα ανακάλυψε (ξανά) την Αμερική! Οφείλει όμως να γνωρίσει καλά την ανθρωπογεωγραφία της και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Κατά παράδοση τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων βομβαρδίζονται από μηχανισμούς επηρεασμού (λόμπι). Σοβαρές χώρες, π.χ. Τουρκία, λειτουργούν συστηματικά και επιστρατεύουν μονίμως, ή εκτάκτως ειδικά Γραφεία.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις με το επιχείρημα ότι διαθέτουμε στις Η.Π.Α. ισχυρή Ομογένεια θεώρησαν περιττή τη συγκρότηση τέτοιου μηχανισμού, αχίλλεια πτέρνα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η Ομογένεια είναι δύναμη που μπορεί να αξιοποιήσει ένας μηχανισμός. Δεν αποτελεί μηχανισμό η ίδια.

Ταυτόχρονα υποτιμήθηκε η υπονομευτική δράση ομόρων χωρών. Επί πολλά χρόνια το πανίσχυρο εβραιοαμερικανικό λόμπι συστρατεύθηκε δραστικά με το τουρκικό και το τελευταίο με το σκοπιανό και αλβανικό. Πάντες με ανθελληνικό προσανατολισμό.

Φυσικά δεν αξιοποιήσαμε την ισραηλοτουρκική ρήξη.

Στις Η.Π.Α. ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε συναισθηματική θερμότητα. Πολιτικά όμως;

Αυτοί πάντως που μας δάνεισαν, ειρωνεύονται την πληθωρι(στι)κή αμερικανική καλολογία Ο Σόϊμπλε σαρκάζει τον Λιού, δηλώνοντας ότι δεν “δικαιούται να ομιλεί”, αφού δεν πληρώνει …

Ο Τσόμσκυ θύμισε εσχάτως την στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη Γερμανία το 1929. Τότε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι κατέληξαν ότι «δεν μπορούν να αναγκάσουν μία χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της ( ...) και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του». Έτσι την απάλλαξαν από το χρέος της τότε και το 1953. Όμως «Η Ε.Ε διοικείται από τους τραπεζίτες(…),που πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις».

Εμπιστευόμαστε τις φανερές και τις λανθάνουσες δυνάμεις του Ελληνισμού. Αιχμηρή η προειδοποίηση του Προκαθημένου στη Σύνοδο: “Εάν υπάρχουν σχεδιασμοί που αποσκοπούν στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας, στην υποτίμηση της Ιστορίας και των παραδόσεών μας, στο ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογενείας, στην περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση του πολιτισμού μας, η Ιεραρχία, ο κλήρος και ο πιστός ελληνικός λαός θα γίνουν ανάχωμα”. Προσδοκούμε.

Στις ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά.

Ο Τζόν Κέρι μας έρχεται τον άλλο μήνα. Τα δείγματα γραφής του και η εξάρτηση του από την απεχθούς ανθελληνικότητας υφυπουργό του Βικτώρια Νούλαντ, μας προβληματίζουν.

Επείγει ένα ενδοελληνικό ξεκαθάρισμα όπου με γνώση και επίγνωση να επαναπροσδιορίσουμε το στρατηγικά ζητούμενο σε σκοπιανό και κυπριακό.

Πρέπει αμελλητί να συνειδητοποιήσουν Κυβέρνηση και πολιτικός κόσμος το καθήκον να ακυρώσουν την πολιτικά αφελή και εθνικά επικίνδυνη προσφορά προς τα Σκόπια του «Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Αυτό έχει απορριφθεί ήδη από την αντίδικο «εβδομηκοντάκις επτά» και οφείλουμε να τo πετάξουμε στον Καιάδα της ιστορίας.

Ο όρος Μακεδονία είναι ασφαλώς ιστορικά και επιστημονικά γεωγραφικός. Για τους σκοπιανούς όμως και δυστυχώς την πλειονότητα της διεθνούς κοινότητας που ερήμην των Ελλήνων υφίσταται κατ’ εξακολούθηση παραπληροφόρηση, μετράει ως εθνολογικός.

Η συζήτηση έχει γελοιοποιηθεί από την ώρα ιδίως που ο απειρότεχνος Νίμιτς μετατόπισε τον προσδιορισμό από το Μακεδονία στο …Δημοκρατία!

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση χρωστούν
α) Να καταγγείλουν την Ενδιάμεση που κατάντησε κουρελού εξ αιτίας των συνεχών παραβιάσεών της από τα Σκόπια.
β) Να αναδιατυπώσουν την ελληνική πρόταση επαναφέροντάς την στην φυσική της αφετηρία (απόφαση πολιτικών Αρχηγών και Λισσαβόνας 1992: «ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του»).
γ) Να αναδείξουν διεθνώς το τεράστιο ενοχοποιητικό υλικό της σκοπιανής ηγεσίας: εθνικό δόγμα, σχολικά βιβλία, επίσημοι λόγοι, κυβερνητικοί χάρτες όπου η μισή Ελλάδα προσαρτάται (προς το παρόν επί χάρτου) στα Σκόπια ενώ η πρωτεύουσά τους μεταφέρεται στην …Θεσσαλονίκη(sic!).

Στην Κύπρο καλλιεργείται μια αυταπάτη επανένωσης ερημοδικούσης της Ελλάδος. Η «διζωνική -δικοινοτική» υποκρύπτει ψευδώνυμο διχοτόμησης ή σωστότερα τουρκοποίησης.

Επιβάλλεται άμεση παρέμβαση Αθήνας για ανάσχεση των υποχωρήσεων Λευκωσίας.

Ο Ακιντζί σιωπώντων αιδημόνως των Ελλήνων συναντά τον Κέρι ως …αρχηγός κράτους. Ντε Σότο, Ντάουνερ και τώρα Αϊντε εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι υποτίθεται του Γ.Γ. Ο.Η.Ε. στην πραγματικότητα «πλασιέ» της βρετανοαμερικανοτουρκικής συμμαχίας είναι οι κακοί δαίμονες της Κύπρου. Απεργάζονται «λύση» κόντρα στο δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και προωθούν ταχεία τουρκοποίηση των ενεργειακών πόρων της Μεγαλονήσου.

Να ανακοπεί η φόρα της Κυπριακής ηγεσίας. Ο παρών χρόνος αντενδείκνυται για συμφωνίες που δεσμεύουν τις επόμενες γενιές.

Ο Ερντογάν δεν εμπνέει τώρα εμπιστοσύνη σε Αμερικανοευρωπαίους. Το “στρατηγικό βάθος” Νταβούτογλου συνετρίβη. Εφ ώ και διαρρέουν ότι βλέπουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην νέα ελληνική Κυβέρνηση(Σινάν Ουλγκέν, Καθημερινή 27/9/15).

Χρέος να μην παρασυρθούν οι ημέτεροι και ώρα να απαγκιστρωθούν από «γεωγραφικό» και «διζωνική».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]