Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ μετακινούν δυνάμεις από το Ιντσιρλίκ στο Ντιγιαρμπακίρ

  • Μεταφέρεται το σύνολο σχεδόν των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών
  • Αναμένονται ισχυρές αμερικανικέςενισχύσεις στο Ντιγιαρμπακίρ
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι ραγδαίες. Μετά τις συναντήσεις κορυφής των ισχυρών ανδρών ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά και, συγκεκριμένα, μετά την αιφνίδια αμερικανική μετακίνηση από το Ιντσιρλίκ στο Ντιγιαρμπακίρ, αρχίζει να διαφαίνεται πως Ομπάμα και Πούτιν χώρισαν τους "τομείς" ευθύνης και πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους των τζιχαντιστών, με την Ρωσία να αναλαμβάνει σχεδόν "εν λευκώ" την εκκαθάριση της Συρίας από τους φανατικούς ισλαμιστές και οι ΗΠΑ φαίνεται να αναλαμβάνει την εκκαθάριση του βόρειου Ιράκ (είναι άγνωστο αν θα συνεργαστεί με την Τουρκία από το εγχείρημα, ή εάν η Ουάσιγκτον πήρε απόφαση να αφήσει εκτός των εξελίξεων και διανομής μελλοντικών ρόλων τον "σουλτάνο" Ερντογάν).

Έτσι, κατόπιν απόφασης ποτυ φέρεται να πήρε ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Φιλίπ Βριντλάβ, αεροσκάφη και στρατιωτικός εξοπλισμός που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση των Αδάνων, στο Ιντσιρλίκ, μετακινήθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ.

Μαζί με τα πολεμικά αεροσκάφη πέταξε και ένα C-130, το οποίο μετέφερε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Επίσης, δημοσιογραφική πηγή επισημαίνει ότι από την αμερικανική βάση στο Ραμστάιν της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθούν μεταφορές 41 φορτίων του αμερικανικού στρατού προς το Ντιγιαρμπακίρ, καθώς στη βάση αυτή θα αναπτυχθούν περί τους 300 Αμερικανούς στρατιώτες για επεμβάσεις σε Ιράκ και Συρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]