Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατός της Συρίας κατηγορεί τους τζιχαντιστές ως μισθοφόρους των ΗΠΑ

Ο στρατός της Συρίας έριξε από αεροπλάνα στις περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές φυλλάδια, στα οποία κατηγορεί τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα ότι είναι μισθοφόροι των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Αν και για το Ισραήλ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στα τζιχαντιστικά κινήματα και οργανώσεις στη Συρία, μάλιστα οι υποκινητές του τζιχαντισμού στη χώρα, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, είναι θανάσιμοι εχθροί του Ισραήλ, ωστόσο, ο λόγος που εμπλέκεται το Ισραήλ σε αυτή την προπαγάνδα αποσκοπεί στο να «ερεθίσει» το θυμικό των Αράβων που το θεωρούν ως τον μεγαλύτερο εχθρό τους.

Επίσης, οι ΗΠΑ δεν έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα.

Τι έχει αποδειχθεί; Ότι τόσο πίσω από το Ισλαμικό Κράτος όσο και από την Αλ Κάιντα βρίσκονται η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν εμπλακεί στο παρελθόν στην υποστήριξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος έχει πλέον προσχωρήσει σε κοινή συμμαχία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα όπως λέγεται η Αλ Κάιντα στη Συρία), συγκροτώντας τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ).

Το ότι όμως οι «μετριοπαθείς» του FSA συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν και τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, η συμμαχία FSA και Αλ Κάιντα που συνέβη υπό τις «ευλογίες» της Τουρκίας, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Δύση.

Με άλλα λόγια, οι βρομοδουλειές του Ερντογάν έχουν «εγκλωβίσει» τη Δύση σε παιχνίδια που η ίδια δεν επεδίωξε.

Το λάθος είναι ότι οι ΗΠΑ άφησαν την Τουρκία να συντονίσει την ανατροπή Άσαντ, εκτιμώντας εσφαλμένα ότι ο Ερντογάν θα εξυπηρετούσε τα δυτικά συμφέροντα, ενώ το μόνο που ενδιέφερε και ενδιαφέρει τον σουλτάνο της Άγκυρας είναι η παλινόρθωση του «χαλιφάτου» και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η τιμή της Δύσης και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι να «τελειώνει» ο πολιτισμένος κόσμος με τον Ερντογάν. Γιατί αυτός είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα όσα συμβαίνουν σε Συρία και Ιράκ αλλά και στη Λιβύη. Είναι ο ίδιος που υποκινεί την τρομοκρατία στην Αίγυπτο, είναι αυτός που δηλώνει επίσημα και υπερήφανα σύμμαχος με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε Λιβύη, Αίγυπτο και Λωρίδα της Γάζας (Χαμάς).

Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ ότι υποκινεί και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά, ότι η Κίνα θεωρεί ότι η Τουρκία υποκινεί και υποστηρίζει τους τζιχαντιστές Ουιγούρους στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, ότι η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγορεί την Τουρκία ότι υποκινεί και υποστηρίζει τους ισλαμιστές στο έδαφός της, ότι το ίδιο το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Τουρκία βάζει πλάτη στη Χαμάς στη Γάζα.

Μόνο η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ κάνουν τα «στραβά μάτια» στον βρόμικο παιχνίδι της Τουρκίας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε επαφές με τη Μόσχα για τον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές. Αφού και οι Ισραηλινοί, οι καλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συζητάνε με τη Μόσχα, πρέπει επιτέλους η Ουάσιγκτον να ψάξει να βρει τι κάνει λάθος.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]