Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Αποφεύχθηκε βομβιστική ενέργεια σε τρένο

Ο φερόμενος ως υποψήφιος δράστης, εμφανίζεται να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και να έχει λάβει οδηγίες για την κατασκευή της βόμβας και την εκτέλεση της αποστολής του
Τρεις ανάλογες περιπτώσεις έχουν εντοπίσει οι ρωσικές αρχές τον τελευταίο μήνα

Βομβιστική ενέργεια με ασύλληπτες συνέπειες φέρονται να απέτρεψαν οι ρωσικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, υπήρξαν πληροφορίες για βομβιστική ενέργεια σε τρένο που κάλυπτε τις διαδρομές στην περιοχή του Κράσνονταρ. Ως ύποπτος δράστης συνελήφθη ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο φερόμενος ως υποψήφιος δράστης, εμφανίζεται να είχε λάβει οδηγίες για την κατασκευή της βόμβας και την εκτέλεση της αποστολής του, ενώ στη συνέχεια σκόπευε να ταξιδέψει στη Συρία και να ενταχθεί στον στρατό των τζιχαντιστών, πολεμώντας τις δυτικές δυνάμεις.

Από τον Σεπτέμβριο, που ξεκίνησε η Ρωσία τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με την επίσημη πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, οι ρωσικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας, «σκανάροντας» όλες τις επικοινωνίες, ακριβώς για να αποφεύγονται ανάλογες υποθέσεις. Όπως ανακοινώθηκε, σε αυτό το διάστημα έχουν εντοπιστεί τρεις περιπτώσεις που δρούσαν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι στο Κράσνονταρ θα μεταβεί στις 5 Νοεμβρίου η αποστολή του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αναμετρηθεί με την ομώνυμη ρωσική ομάδα, ενώ ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (22/10), στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν 20 ισλαμιστές τρομοκράτες που δούλευαν για το παγκόσμιο χαλιφάτο

O ρώσος υπουργός των εσωτερικών δήλωσε ότι 20 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Hizb ut-Tahrir («το κόμμα της ισλαμικής απελευθέρωσης») συνελήφθησαν σε περιοχή της Μόσχας. Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που θεωρεί αυτήν την οργάνωση ως τρομοκρατική.Σύμφωνα με το υπουργείο είναι ενεργά μέλη της οργάνωσης Hizb ut-Tahrir και στρατολογούν μαχητές για εξτρεμιστικές οργανώσεις εδώ και καιρό. Υπολογιστές και απαγορευμένα εγχειρίδια με εξτρεμιστικό υλικό εντοπίστηκαν στην κατοχή των τρομοκρατών και κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση.

«Όλοι οι ύποπτοι διακρίνονται για την ριζοσπαστική τους θεώρηση και προπαγάνδιζαν τις ιδέες τους στην περιοχή της πρωτεύουσας για τη δημιουργία του παγκόσμιου ισλαμικού χαλιφάτου και συγκεντρώνουν λεφτά για τη χρηματοδότησή του »,ανέφερε πηγή των δυνάμεων της τάξης.Η οργάνωση Hizb ut-Tahrir είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ήταν έτοιμη να προστεθεί στην Daesh αλλά επίσημα δεν το έκανε. Σκοπός της ισλαμιστικής οργάνωσης είναι ν΄ανατρέψει τις μη μουσουλμανικές κυβερνήσεις και να εγκαταστήσει το βασίλειο του ισλαμικού νόμου σε ολόκληρο τον κόσμο με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ισλαμικού χαλιφάτου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]