Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Καταδίκη 244 ατόμων για τις διαδηλώσεις του 2013


Με ποινές που φθάνουν τα 11 χρόνια φυλάκισης, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε 244 άτομα για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις του 2013. Οι διαδηλώσεις έγιναν με αφορμή την ανάπλαση ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη και εξελίχθηκαν σε πολιτικές αναταραχές σε πολλές πόλεις της χώρας. Οι διαμαρτυρίες εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού, δεν είχαν αντίστοιχο προηγούμενο.

Τέσσερις γιατροί καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης επειδή λέρωσαν ένα τέμενος, που χρησιμοποίησαν για να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί έπειτα από συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 255 άτομα ήταν φθορές δημόσιας περιουσίας και η συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές πρότειναν ποινές ως και 11 χρόνια φυλάκισης.
Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε 244 άτομα σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 14 μήνες. Μόλις τέσσερα άτομα αθωώθηκαν,ενώ οι κατηγορίες που βάραιναν άλλους κατηγορούμενους εντάχθηκαν σε ξεχωριστό φάκελο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, που είχε χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές τρομοκράτες, είχε δηλώσει ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές είχαν καταναλώσει αλκοόλ μέσα στο τέμενος.

Δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο από τις δικαστικές αρχές.

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]