Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνονται οι συγκρούσεις λαθρομεταναστών με την Αστυνομία (video)

  • Ανεξέλεγκτη πλέον η είσοδος τεράστιων αριθμών λαθρομεταναστών
  • Βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών με λαθρομετανάστες
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο με τα κύματα των μεταναστών να συνεχίζουν να καταφθάνουν σε όλες τις ακτές του νησιού κατά χιλιάδες.
Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι και η κατάσταση στην πόλη της Μυτιλήνης η οποία τελεί υπό κατάληψη από 15.000 περίπου μετανάστες.
Το λιμάνι, οι γύρω δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από γυναίκες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άλλοι να έχουν κατασκηνώσει με σκηνές και άλλοι να κοιμούνται κατά γης.



Το μεσημέρι 2.000 περίπου μετανάστες που φιλοξενούνται στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, έκλεισαν την Εθνικό οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Παναγιούδας.
Επενέβη αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη αλλά στη θέα των ανδρών της αστυνομίας οι μετανάστες άρχισαν έναν ανελέητο πετροπόλεμο χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για το ότι είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο και δεν μπορούν να φύγουν για τον Πειραιά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.



Δημάρχος Λέσβου «Καλώ τον λαό να απέχει από τις εκλογές-Δεν θα στηθούν κάλπες αν δεν κάνουν κάτι για το μεταναστευτικό»

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες, το νησί της Λέσβου, βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών, σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση .
Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία και την ακεραιότητα, τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες στο νησί της Λέσβου.
Επανειλημμένα, έχουμε απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για την λήψη μέτρων, ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα η Λέσβος.
Εκκλήσεις, τόσο προς την Ε.Ε. όσο και την κεντρική κυβέρνηση, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν εισακούστηκαν.
Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς, επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση».

Απόβαση μεταναστών στο Πλωμάρι Λέσβου…

Μετά από αρκετές ημέρες είχαμε ξανά άφιξη προσφύγων στο Πλωμάρι.
Σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, δυο βάρκες με περίπου 45-50 ανθρώπους από τη Συρία η κάθε μια, έφτασαν στο Πλωμάρι, κατά τις πρωινές ώρες, η μία στην κήτη του ποταμού Σεδούντα και η άλλη κοντά στη Μελίντα. Οι πρόσφυγες που βγήκαν στην κήτη του ποταμού ρωτούσαν σε ποιο νησί βρίσκονται. Ήδη έχουν μεταφερθεί στη Μυτιλήνη.

Αποβίβαση 120 παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι της Ακαντιάς Ρόδου

Στο λιμάνι της Ρόδου βγήκαν σήμερα (5/9/2015) 120 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο μεσοπέλαγα σήμερα τα ξημερώματα.
Το σκάφος εντόπισε τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο και παρέλαβε τους αλλοδαπούς με σκοπό να τους μεταφέρει σε κάποιο λιμάνι της Τουρκίας, όμως οι μετανάστες αντέδρασαν και μετά από συνεννόηση με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του αρμοδίου υπουργείου, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο, στο λιμάνι της Ακαντιάς.
Μεταξύ αυτών, δεκάδες μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά, που αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής παράτυπων μεταναστών του δήμου Ρόδου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο δήμαρχος δεν ξερει τι υπόγραψε ο Εθνοπροδοτης σαμαρας το ¨ 13 ;
    Τσιπραιους παρακαλεί να σωσουν τους Ελληνες απο τους εισβολείς ;
    Δήμαρχε ....είστε ολοι υπεύθυνοι για τον διαμελισμό της Πατριδος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]