Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά μαχητικά και UAV επιχειρούν ήδη στη Συρία;

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση ισλαμιστών μαχητών Αλ Νούσρα, η οποία διαθέτει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία, που φέρεται να έχει τραβηχτεί πάνω από τη συριακή πόλη Ιντλίμπ, δείχνει ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη να επιχειρούν στην περιοχή.

Τα αεροσκάφη μοιάζουν, σύμφωνα με ειδικούς, με Sukhoi Su-27 Flanker (ή κάποιο παρόμοιο – έκδοχο), MiG-29 Fulcrum, Su-34 Fullback, αλλά ένα μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου Pchela-1T με εμβέλεια περί τα 60 χιλιόμετρα. Ασφαλώς δεν έχει καταστεί εφικτό να διασταυρωθεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών, το αν όντως έχουν τραβηχτεί πάνω από την περιοχή που αναφέρεται από την ισλαμιστική οργάνωση.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, θέλουν ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αεροπορική βάση πλησίον της Δαμασκού, απ’ όπου εξαπολύουν επιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος, με μαχητικά αεροσκάφη εναέριας υπεροχής, αλλά και βομβαρδιστικά.

Εν τω μεταξύ, ο ιστοχώρος Flightradar24, όπως μεταφέρει ο «Aviationist», κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες αρκετές πτήσεις ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Il-76 από και προς τη Δαμασκό, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Manny 6». Η εικασία είναι ότι έχει αναλάβει την ανάπτυξη εκστρατευτικής δύναμης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Το μέγα ερώτημα που ανακύπτει εάν οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την αλήθεια στο έδαφος και τον εναέριο χώρο της Συρίας, είναι εάν και κατά πόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους Αμερικανούς και υπάρχει έστω μια μίνιμουμ συνεργασία, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η συνάντηση κάποιου ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε και το τι θα επακολουθήσει.


Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]