Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Selahattin Demirtas: Αυτή η φωτιά θα κάψει όλη την Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μια πραγματικά εντυπωσιακή δήλωση του προέδρου του HDP, του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ρίχνει κυριολεκτικά «βενζίνη» στο ήδη καιγόμενο εσωτερικό τοπίο της Τουρκίας από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους αντάρτες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ακόμα και στον μετριοπαθή αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος, είναι η σφαγή αυτές τις μέρες των Κούρδων της πόλη Cizre, όπου οι αναφορές μιλούν για πάνω από είκοσι πολίτες νεκρούς μεταξύ των οποίων και μικρά παιδία από βολές ελεύθερων Τούρκων σκοπευτών.

Ο Selahattin Demirtaş και οι επιτελείς του κόμματος του προσπάθησαν να πάνε στην πόλη, αλλά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας εμποδίστηκαν με ενδεικτικό τρόπο από τουρκικά τανκς που έχουν στρατοπεδέψει έξω από την πόλη η οποία κυριολεκτικά πολιορκείται από τον τουρκικό στρατό.

Μιλώντας ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος στα τουρκικά ΜΜΕ για το ζήτημα της πόλης Cizre, που ήδη έχει ξεσηκώσει έντονες διεθνείς αντιδράσεις για την στάση του τουρκικού στρατού, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το Bodrum δηλαδή το μεγάλο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας απέναντι από την Κω απέχει πολύ μακριά από την Cizre αλλά ο πόλεμος αυτός δεν θα αργήσει να φτάσει μέχρι εκεί και τότε θα είναι πολύ αργά για την ίδια την Τουρκία.

Η κατάσταση ήδη έχει αρχίσει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες Κούρδοι από το Βόρειο Ιράκ περνούν ομαδικά τα σύνορα με τη Τουρκία και σπεύδουν να καταταγούν στο ΡΚΚ για να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό

Σίγουρα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες μέρες εξελίξεις που θα πρέπει να τις παρακολουθούμε συνεχώς.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]