Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ απειλεί τις χώρες της Αν. Ευρώπης για τους λαθρομετανάστες

"Δεν παίρνετε πρόσφυγες, δεν παίρνετε χρήματα",
απειλεί τις χώρες της Αν. Ευρώπης η Γερμανία

Την απειλή να υιοθετηθεί με ειδική πλειοψηφία το μέτρο της κατανομής των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ, βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων επισείει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ προς τις χώρες μέλη που αντιδρούν.


«Δεν είναι δυνατόν η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ιταλία να σηκώνουν μόνες τους το βάρος» της υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Πολλές χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, απορρίπτουν κατηγορηματικά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες χώρες πέραν αυτών μέσω των οποίων εισήλθαν στην ΕΕ βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

Και αν δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά, θα πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να καταφύγουμε σε μια ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ, σημειώνει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Βάσει των προβλεπομένων από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, μια ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία απαιτεί την υπερψήφιση μια πρότασης από περισσότερες των μισών, χώρες μέλη κρατών ΕΕ που, όμως, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της Ένωσης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί, στις Βρυξέλλες, σύνοδος των αρμοδίων Ευρωπαίων υπουργών, για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

«Η Γερμανία βοηθάει – αλλά ποιος βοηθάει τη Γερμανία;», σημειώνει στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Bild, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι χώρες μέλη που δεν συμμερίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες της ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης δεν μπορούν να υπολογίζουν και στα χρήματα που χορηγεί η ΕΕ.

Επαναλαμβάνοντας την απειλή που ακούστηκε για πρώτη φορά από τον συνάδελφό του υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο Γκάμπριελ υπογραμμίζει ότι την ώρα που η Γερμανία ανοίγει τα γυμναστήρια, τους καταυλισμούς και τα σπίτια της στις οικογένειες των προσφύγων, άλλες χώρες «στήνουν συρματοπλέγματα στα σύνορά τους και κλείνουν τις πύλες».

«Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αξιών που στηρίζονται στην ανθρώπινη ευαισθησία και αλληλεγγύη. Και αυτοί που δεν συμμερίζονται τις αξίες μας δεν μπορούν να υπολογίζουν και στα χρήματά μας σε βάθος χρόνου», σημείωσε ο Γκάμπριελ.

«Αν συνεχιστεί αυτό, τότε η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο, μεγαλύτερο από αυτόν που αντιμετώπισε από την χρηματοπιστωτική κρίση ή από την κρίση στην Ελλάδα», είπε.

«Η Γερμανία μπορεί να προσφέρει μια νέα πατρίδα σε πολλούς ανθρώπους – αλλά όχι σε όλους», καταλήγει εξάλλου ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΣΜ), Ρόιτερς


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έτσι... Να καταλάβουν ότι το να είσαι τσιράκι του Σόιμπλε σημαίνει τυφλή υπακοή. Θα ξαναζήσουν τις ένδοξες ημέρες της ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]