Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση πανικού η Τουρκία

Τούρκοι στρατιώτες κείτονται τραυματίες χτυπημένοι από τους Κούρδους

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό. Τούρκοι στρατιώτες, χτυπημένοι σκληρά από τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του PKK, κείτονται τραυματίες σε ένα χωράφι.

Είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, να αμυνθούν.

Στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Μαζί τους και Τούρκοι πολίτες, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους συνδράμουν.

Στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί, Κούρδοι αντάρτες μάχονται κάπου κοντά με άλλους Τούρκους στρατιώτες.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Τουρκίας, που βυθίζεται κάθε ημέρα που περνά όλο και περισσότερο στον πόλεμο. Στον πόλεμο ανεξαρτησίας που διεξάγουν οι Κούρδοι, ένα αρχαίο έθνος 40.000.000 ανθρώπων χωρίς πατρίδα, ένα αρχαίο έθνος που ζει υπό τουρκική κατοχή.



Διαταγή να πυροβολούν χωρίς ερωτήσεις

Ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Αστυνομίας, Τζελαλετίν Λεκεσίζ, απέστειλε δισέλιδη εντολή σε 81 επαρχίες της επικράτειας, τονίζοντας προς τους ένστολους να προβαίνουν σε χρήση των όπλων τους χωρίς δισταγμό.

Η εγκύκλιος που αναφέρεται στην εσωτερική ασφάλεια και στη διατήρηση της δημόσιας τάξης προτρέπει τις αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα να ακολουθήσουν ένα σχετικό σχέδιο που εκπονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1915, για τη χρήση των όπλων χωρίς δισταγμό από τους αστυνομικούς για την επιβολή της τάξης.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι απειλείται η εσωτερική ασφάλεια της χώρας και πρέπει να εφαρμοσθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις για την επιβολή της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Εμπόλεμη ζώνη η κουρδική πόλη Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία

Φωτιά ξέσπασε σε ένα σπίτι στη συνοικία Νουρ της κουρδικής τουρκοκρατούμενης πόλης Τσίζρε (κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ) μετά από πυρά τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Τεθωρακισμένο όχημα της τουρκικής Αστυνομίας άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον τρίτο όροφο ενός κτιρίου στην οδό Ερσίν, στη συνοικία Νουρ. Από τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο, 5 ή 6 παιδιά Κούρδων παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τον πυκνό καπνό και τους δόθηκε γιαούρτι για να συνέλθουν.

Πληροφορίες από την εμπόλεμη πόλη αναφέρουν ότι στον όροφο που ξέσπασε η φωτιά ένας ηλικιωμένος και ένας νεαρός πρέπει να έχουν απανθρακωθεί.

Η πόλη Τσίζρε τελεί σε κατάσταση πολιορκίας από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν αδιάκριτα όποιον δουν να περιφέρεται στους δρόμους της πόλης, στην οποία έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακόμα και σε μικρά παιδιά ρίχνουν.

Στελέχη του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP καταγγέλλουν ότι ο άμαχος πληθυσμός της πόλης, στη συντριπτική πλειοψηφία του Κούρδοι, απειλούνται με σφαγή.

Στελέχη του HDP καταγγέλλουν επίσης ότι πολλά σπίτια και οχήματα κοντά στο νοσοκομείο Μποτάν καίγονται, προσθέτοντας ότι πυροσβεστικά οχήματα δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν στην περιοχή. 

Οπαδοί του Νταβούτογλου επιτέθηκαν στα γραφεία της "Χουριέτ"

Δικηγόροι της εφημερίδας ‘Hürriyet’ της Τουρκίας, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) και συγκεκριμένα κατά του βουλευτή, επικεφαλής της νεολαίας, Αμπντουραχίμ Μποϊνουκάλιν και των συναδέλφων του.

Η μήνυση έγινε μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν οπαδοί του κόμματος του Αχμέτ Νταβούτογλου, επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, προξενώντας σοβαρές καταστροφές.

Ο βουλευτής του AK Parti, Μποϊνουκάλιν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφημερίδας, οδήγησε 200 οπαδούς να επιτεθούν στα γραφεία της, στην περιοχή Μπάγτσιλαρ της Κωνσταντινούπολης.

Οι δικηγόροι αναγράφουν στην μηνυτήρια αναφορά τους «πρόκληση ζημιών σε περιουσία», «προσπάθεια εκφοβισμού και δημιουργίας πανικού στην κοινή γνώμη», «παραβίασης ασυλίας σε κατοικία» και «απειλή στην ελευθεροτυπία».

Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στα γραφεία της εφημερίδας, έσπασαν παράθυρα και πόρτες και φώναζαν φιλοκυβερνητικά συνθήματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]