Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γέμισε με συνθήματα υπέρ του τζιχάντ η Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στους τοίχους σε πολλά μέρη της Κωνσταντινούπολης, συνθήματα υπέρ των Τζιχαντιστών και του ισλαμικού χαλιφάτου, γεγονός που προκαλεί μεγάλη αίσθηση στην δεδομένη χρονική συγκυρία.

Όπως δείχνουν φωτογραφίες που δημοσιευτήκαν σε μερίδα του τουρκικού τύπου, τα συνθήματα που εμφανιστήκαν συγχρόνως σε πολλές γειτονιές της πόλης αλλά και στην πόλη της Προύσας, αναφέρουν για το Tağut, που είναι ένα σύμβολο των Τζιχαντιστών και σημάδι επιβολής του ισλαμικού κράτους. Η φράση είναι παρμένη από ένα κεφάλαιο του Κορανίου με μεγάλη συμβολική σημασία για την παγκόσμια επικράτηση του Ισλάμ.

Η εμφάνιση αυτών των συνθημάτων ερμηνεύεται σαν μέσο πολιτικής πίεσης υπέρ των Τζιχαντιστών σε μια περίοδο που ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές έχει πάρει μια πολύ έντονη μορφή με την ανάμειξη πολλών χωρών και κυρίως της Ρωσίας, αλλά και την εμπλοκή της ίδια της Τουρκίας.

Παράλληλα όμως είναι και ένα ανησυχητικό μήνυμα για την εξάπλωση των Τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχει αρκετό φανατικό ισλαμικό κοινό, ενώ να μην ξεχνάμε πως από εκεί περνούν οι διάφοροι μουσουλμάνοι πρόσφυγες για να προωθηθούν στην Ελλάδα.

Ο ισλαμικός κίνδυνος είναι πια προ των πυλών αν δεν έχει ήδη εισέρθει στο εσωτερικό.



Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]