Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αυστρία στη δίνη του εξτρεμιστικού Ισλαμιστικού χώρου

Tου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το Αυστριακό κράτος παρ'όλη την αυστηρή ουδετερότητα του και την πολιτική ίσων αποστάσεων που επιδιώκει εδώ και δεκαετίες σε σχέση με όλα τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων παγκοσμίως, έχει ήδη αρχίσει να νιώθει τις αρνητικές συνέπειες "φιλοξενίας" πληθώρας εξτρεμιστικών ομάδων και τάσεων του ευρύτερου πολιτικού Ισλάμ.

Ειδικότερα σε θέματα ασφάλειας και αντί-τρομοκρατίας το πρόβλημα βαθαίνει εδώ και δύο έτη στη Βιέννη σε συνδυασμό με την ανάδειξη του "Ισλαμικού Κράτους" (Ι.Κ.).

Καταρχάς ήδη η Αυστρία είναι επίκεντρο του πανευρωπαικού δικτύου της "Χαβάλα" και επίσημη έδρα των εξτρεμιστών-Ισλαμιστών που προέρχονται από τη Βοσνία.

Παραλλήλως, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι ο αυτόκλητος Ιμάμης ονόματι Mohammed Mahmoud που κατοικοεδρεύει στη Βιέννη, είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Ι.Κ.σε ολόκληρη την Ευρώπη με κομβικό ρόλο σε θέματα προπαγάνδας και κινητοποιήσεων. Την παρούσα περίοδο βρίσκεται στη πόλη Ράκα της Συρίας και νυμφεύθηκε την Ahlam Al-Nasr, που επονομάζεται ως "η ποιήτρια του Ισλαμικού Κράτους". Το ζεύγος αποτελεί βασικό παράγοντα ιδεολογικής κατεύθυνσης του Ι.Κ. τη σημερινή εποχή και εξακολουθεί και διατηρεί συνεχή επαφή με πυρήνες τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Mohammed Mahmoud διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί στενές σχέσεις με το Τουρκικό κράτος τις οποίες φαίνεται ότι δημιούργησε πριν από μερικά έτη στη Βιέννη.

Πράξεις τρομοκρατίας & εξτρεμισμού

- Περίπου 200 Αυστριακοί πολίτες πολέμησαν στη Συρία και οι 60-65 εξ'αυτών γύρισαν πίσω.

- Το τέλος του 2014, αποκαλύφθηκε ότι το Ι.Κ. έδωσε 25.000 Δολλάρια σε έναν 14χρονο Ισλαμιστή για να ανατινάξει κτίρια στη Βιέννη. Ο έφηβος ονόματι Μερτκάν, Τουρκική καταγωγής συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να ανατινάξει το σταθμό τρένων της Δυτική Βιέννης. Το πλάνο για τον ίδιο θα ήταν να καταφύγει μετά τη τέλεση της πράξεως του στη Συρία μέσω κυκλώματος που θα το φυγάδευε από τη Κωνσταντινούπολη.

- Στα μέσα του 2014 εννέα Τσετσένοι συνελήφθησαν από τις Αυστριακές αρχές - και οι οποίοι μάλιστα είχαν δηλώσει πρόσφυγες για να αιτηθούν άσυλο- και οι οποίοι ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εκ μέρους του Ι.Κ. στη Βιέννη.

- Το 2010 μεγάλη συγκέντρωση έλαβε χώρα στη Βιέννη που οργάνωσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α.) με την υποστήριξη και Τουρκικών υπηρεσιών (όλως περιέργως την ίδια εποχή παρόμοια φαινόμενα, με τους ίδιους φαινομενικά συντελεστές, λάμβαναν χώρα και στο κέντρο των Αθηνών). Στην πορεία που ακολούθησε ο Omar al Rawi, δημοτικός σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό κόμμα στη Βιέννη απεύθυνε το λόγο σε πλήθος που κραύγαζε "Χίτλερ βγές από το τάφο", "εκδίκηση για το Μαβί Μαρμαρά", "Θάνατος στους Εβραίους" , κ.α.

-Ταυτόχρονα και έως τις μέρες μας, ένα εξέχων μέλος της Μ.Α. στην Αυστρία ο Adnan Ibrahim, εάν και καταδικάζει το Ι.Κ. γιατί δολοφονεί και Μουσουλμάνους εν τούτοις δημοσίως εξυμνεί τους θανάτους τόσο Ισραηλινών αλλά και λοιπών "απίστων" από τρομοκρατικές ομάδες.

Εάν σε όλα τα παραπάνω, που αποτελούν απλώς μια συνοπτική και εν τάχει αναφορά του θέματος, προστεθεί η πολύ σημαντική πλευρά της σύνδεσης μεταξύ Δυτικό-Βαλκάνιων Τζιχαντιστών και των κατ'ουσία στρατηγείων τους στη Βιέννη, τότε το θέμα αποκτά σοβαρές διαστάσεις.

Όσο αφορά την Ελλάδα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να 'χαρτογραφήσει" τις εξελισσόμενες απειλές γιατί τα γεγονότα κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθούν σε ιδιαίτερα έντονους ρυθμούς το επόμενο τρίμηνο στον άξονα Τουρκίας-Κεντρικής Ευρώπης και στο πολυπλόκαμο και αλληλένδετο δίκτυο Τζιχαντιστών-δουλεμπόρων και λαθρεμπόρων που ξεπηδούν από τα καθεστώτα της Αραβικής Χερσονήσου και της Τουρκίας.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]