Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απαράμιλλη ερμηνευτική δεινότητα του Αλέξη!

Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Όλα κι όλα. Το παιδί...τόχει! Μπορεί να ερμηνεύει τα γεγονότα όπως θέλει κι εμείς να τον επιδοκιμάζουμε με την ψήφο μας...
Χθες κιόλας μας είπε από την Κρήτη, πως τον έριξαν οι κακοί στο χαντάκι. Ωστόσο εμείς του επικοινωνήσαμε έγκαιρα τον προβληματισμό μας για το κατά πόσο ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές χωρίς επεξεργασμένο σχέδιο, χωρίς δοκιμασμένα στελέχη και κυρίως χωρίς οργανωμένο λαϊκό κίνημα κι εν συνεχεία να ανταπεξέλθει σε μια σύγκρουση με τους οργανωμένους επαγγελματίες του ΧΠ. Του επισημαίναμε "ότι είναι παγίδα" την οποία έπρεπε να αποφύγει. Τίποτα από αυτά δεν είχε γιαυτόν κάποια σημασία. ´Η μάλλον είχε, εκ των υστέρων, δύο. Ανάλογα με το ακροατήριο. Η πρώτη ήταν η ηρωϊκή: "γνώριζα ότι ήταν παγίδα αλλά πήρα τα ρίσκα μου, γιατί δεν έπρεπε να χαθεί το momentum (ποίος ηλίθιος του το σφύριξε αυτό;). Η δεύτερη, η προχθεσινή από την Κρήτη, με άρωμα blame game, "μας έριξαν στο χαντάκι". Αλλά, νάτη πάλι η ηρωϊκή ατάκα: "εμείς θα βγούμε από το χαντάκι"! Και νά τα χειροκροτήματα!

Πρόσφατη σχετικά ήταν και η ερμηνεία του για τη σημασία του δημοψηφίσματος. Είχαμε προειδοποιήσει, πως οι ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι, θα θεωρούσαν το ΟΧΙ ως επιθυμία του Ελληνικού Λαού να φύγει από την ευρωζώνη. Ο Αλέξης μας όμως, το καμάρι μας, το ερμήνευε αλλιώς. Το ΟΧΙ ήταν γιαυτόν πανευρωπαϊκό σάλπισμα εναντίον της λιτότητας.

Το κόστος αυτής της ερμηνείας; Γύρω στα 90 δις της συμφωνίας με προσβλητικά της αξιοπρέπειας μας αντικοινωνικά προαπαιτούμενα, που με την ουρά στα σκέλια αναγκάσθηκε να υπογράψει ο λεβέντης μας. Για να ξανακερδηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των δανειστών μας!

Είχαμε χαρακτηρίσει παρανοϊκό και διχαστικό το δημοψήφισμα. Η παράνοια του νομίζαμε ότι περιοριζόταν στο ότι μας ζητούσε να πούμε ΟΧΙ στην πρόταση Γιουνγκερ που ήταν καλύτερη από αυτή που είχαμε υποβάλει εμείς και το διχαστικό του χαρακτήρα τον βλέπαμε να διαταράσσει μέχρι και οικογενειακές σχέσεις από τη στιγμή που προκηρύχθηκε. Και σε ότι αφορά στον παρανοϊκό του χαρακτήρα ήρθε η μαρτυρία του πρώην asset της κυβέρνησης του ΓιάΝη Βαρουφάκη για να του προσδώσει μια δραματική διάσταση: όταν πήγε στου Μαξίμου για να συνεορτάσει την επιτυχία του 62% στο ΟΧΙ, τους βρήκε ημιλυπόθυμους. Οι άνθρωποι περιμένανε, ελπίζανε στο ΝΑΙ! Όσον αφορά δε στο διχαστικό του χαρακτήρα, αυτός επιβεβαιώθηκε με το διχασμό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ!!! Η δεύτερη ερμηνεία του Αλέξη: το δημοψήφισμα ενίσχυσε την διαπραγματευτική μας θέση! Μη χαμογελάτε. Υπάρχουν συμπολίτες μας που το πιστεύουν...

Όμως το μπαράζ των ερμηνειών του Αλέξη συνεχίζεται: Διαπραγματευτήκαμε όρθιοι, μας λέει, ματώσαμε. Κι έρχεται εκείνος ο κακός ο Γάλλος εκπρόσωπος και χαρακτηρίζει την αντιπροσωπεία μας στο Eurogroup...μπορδέλο. Αυτό το μπορδέλο πήγε να μαζέψει στις Βρυξέλλες ο Αλέξης μας με φυσικό επακόλουθο να ματώσει αφού, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου, όταν μιλούσε ο εκλεκτός του ΓιάΝης, ο Γιούνκερ και οι λοιποί του ευρωιερατείου ούτε καν τον άκουγαν...Όμως η ερμηνεία κι αυτού του εξευτελισμού πρέπει να έχει ηρωικό χαρακτήρα. "Ματώσαμε"!

Εκεί όμως που το παλικάρι δίνει ρέστα είναι στην ερμηνεία της ενότητας του μετώπου πολιτικών δυνάμεων για τη σωτηρία της Πατρίδας. Όσες φορές προσκλήθηκε για τη δημιουργία αυτού του μετώπου είτε από την Ενωτική Κίνηση (Κουρουμπλής, Μητρόπουλος), είτε από την Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ (Κοτζιάς, Τόσκας) η δική του ερμηνεία για τη δημιουργία αυτού του μετώπου ήταν "ενότητα, ναι, αλλά...εντός του ΣΥΡΙΖΑ". Και υλοποίησε την ερμηνεία του περί ενότητας εντάσσοντας στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τους εξουσιολάγνους εκπροσώπους αυτών των ενωτικών κινήσεων ακόμα και σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου επικρατείας, όταν αυτοί είχαν ελάχιστη εκλογική απήχηση. Η ένταξή τους όμως στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ερμηνεία του, αποτελεί απόδειξη του ενωτικού χαρακτήρα του! Η πλάκα είναι πως αυτή του η αντίληψη περί ενότητας έχει δημιουργήσει σχολή στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Έτσι σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για τη σωτηρία της πατρίδας υπόσχεται και ο Βαγγέλης, με συμμετοχή των αρίστων από καθε πολιτικό χώρο αλλά...εντός της ΝΔ!

Ατελείωτη η ερμηνευτική δεινότητα του Αλέξη: το οικονομίστικο, αίολο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το θεωρούσε αναπτυξιακό. Την αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του, όπου ο συγκυβερνήτης του Καμμένος καλούσε τους Αμερικανούς για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου την ίδια ώρα που ο ιδιος ο Αλέξης με την σταλινική παρέα του διαπραγματευόταν ανάλογες συνεργασίες με τους Ρώσσους, το κράξιμο που του έκαναν στο ευρωκοινοβούλιο για το ότι πήγε και ζήτησε βοήθεια από τους εχθρούς αντί από τους φίλους και μάλιστα από εχθρούς που δεν μπορούν να τον βοηθήσουν (!) όλα αυτά θεωρεί πως συνθέτουν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Τα εξοντωτικά υφεσιακά μέτρα της Ελληνικής Κοινωνίας που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο τα θεωρεί σωτήρια. Αυτά και πολλά άλλα αποτελούν δείγματα της ερμηνευτικής δεινότητας του.

Το ερώτημα είναι: εμείς μέχρι πότε θα αποδεχόμαστε αυτήν την αναίσχυντη προσβολή της νοημοσύνης μας από ένα πολιτικό του δοκιμαστικού σωλήνα; Ο οποίος, ωστόσο, κατάλαβε πολύ νωρίτερα από το δαιμόνιο στρατιωτικό - πολιτικό Γ. Κονδύλη: "πως αν ήξερε πόσο εύπιστοι είναι στην πολιτική οι Έλληνες δεν θα περίμενε να γίνει στρατηγός για να τους κυβερνήσει. Θα τόκανε από τότε που ήταν λοχίας"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]