Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνο μπροστά, κερδίζουμε το αύριο, χωρίς αυτούς...

Μέσα σε κλίμα γενικότερης αδιαφορίας, συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία. Από τις εκλογές της ελπίδας τον περασμένο Ιανουάριο, περνάμε στις εκλογές της αδιαφορίας και του «δεν μας χέζετε κι εσείς και οι εκλογές σας».

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Μπόμπολα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται ελαφρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτά θα αλλάζουν από μέρα σε μέρα -και θα φέρνουν μια μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ και μια την Νέα Δημοκρατία-, ώστε να τσιμπήσουν τα χάπατα και να πάνε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, για να κάνουν μετά κυβέρνηση παρέα.

Ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το 89,3% θεωρεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πιο αριστερό από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 95% πιστεύει πως ο Τσίπρας θα ήταν ιδανικός για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Μεϊμαράκης για κράχτης-τσολιάς στα Βλάχικα της Βάρης.

Αυτό έχει θορυβήσει το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να τονώσει το αριστερό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει ξανά το κόκκινο πουκάμισο που φορούσε όταν κατέβαινε υποψήφιος για δήμαρχος της Αθήνας.

Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα έψαξε και βρήκε το κόκκινο πουκάμισο αλλά δεν χωράει μέσα ο Αλέξης γιατί έχει γίνει μπουχέσας, αφού σαβουρώνει όλη μέρα.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως μπορεί να φοράει το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι και ξεκούμπωτο μέχρι τη μέση, για να μοιάζει στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και να πιάσει και τους εβδομηντάρηδες που γαμπρίζουν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πείσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει μια επίσκεψη στον Αλέξη Τσίπρα ή έστω να πει κάτι υπέρ ή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν αντιληφθεί πως, από την ημέρα που ο Βαρουφάκης την έκανε, τους έχουν γράψει όλοι στ” αρχίδια τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν και το κεντρικό σύνθημα των εκλογών -εννοείται πως τις ελπίδες και τις αξιοπρέπειες τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι-, αφού υποστηρίζουν πως το «Μόνο Μπροστά» το έκλεψε η Νέα Δημοκρατία και το έκανε «Η Ελλάδα μπροστά».

Πού μπροστά η Ελλάδα, δεν λέει η Νέα Δημοκρατία, οπότε συμπεραίνουμε πως εννοεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Πάντως, είναι πολύ ωραία για προεκλογικά συνθήματα αυτά τα «μπροστά», τα «μαζί» και τα «μπορούμε», αλλά είναι κρίμα που δεν ψηφίζουν τα τρίχρονα που ενθουσιάζονται με αυτές τις λέξεις όταν τις ανακαλύπτουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Επειδή οι άλλες κατευθύνσεις πέρα από το μπροστά κρίθηκαν ακατάλληλες -για αριστερά ούτε κουβέντα, πιο δεξιά δεν πάει και πίσω είναι σίγουρο πως πάμε- στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν πως το νέο κεντρικό σύνθημα θα είναι «Κερδίζουμε το αύριο».

Βέβαια, όταν βλέπεις τη λέξη «κέρδος» σε προεκλογική καμπάνια κόμματος που υποστηρίζει πως είναι αριστερό, αντιλαμβάνεσαι πως, εκτός από εντελώς άσχετοι, είναι και χαζοί.

(Χτες το βράδυ, περνούσα από ένα καφέ. Είχαν τηλεόραση έξω και μιλούσε ο Τσίπρας. Κάτι είπε για την ψήφο στις εκλογές και ένας μπάρμπας είπε «Οπωσδήποτε θα σε ξαναψηφίσω, πούστη». Έχω την εντύπωση πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πολλούς ανθρώπους να τον πιστέψουν επειδή είχαν ανάγκη να πιστέψουν επιτέλους σε κάποιον. Υποψιάζομαι πως δεν θα του συγχωρήσουν την απάτη και θα την πληρώσει ακριβά.)

Πηγή "Πιτσιρίκος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]