Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αεροδρόμια, τράπεζες και ενέργεια θέλουν οι Τούρκοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το άμεσο τουρκικό ενδιαφέρον για το μεγάλο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδηλώσει οι Τούρκοι καθώς, όπως αναφέρεται, η οικονομική κρίση της Ελλάδας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τουρκικές επενδύσεις στην χώρα μας.

Το εντυπωσιακό είναι πως το ενδιαφέρον αυτό για τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα έρχεται από τον τουρκικό Πόντο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τράπεζας Ανάπτυξης του Πόντου, İhsan Uğur Delikanlı, σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο ανέφερε ότι η τράπεζά του ενδιαφέρεται άμεσα για το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς των αεροδρομίων και της ενέργειας. Για τους τομείς αυτούς, όπως τόνισε ο Τούρκος τραπεζίτης, υπάρχουν πολλές τουρκικές φίρμες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αλλά μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν οι Τούρκοι και για τον τομέα των ελληνικών τραπεζών. Όπως αναφέρεται σε τουρκικά δημοσιεύματα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών πολύ δελεαστικές και πολλοί Τούρκοι ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τα χρήματα τους εκεί.

Ο İhsan Uğur Delikanlı δεν παρέλειψε να τονίσει και την οικονομική ανάπτυξη που έχει σημειώσει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, κάνοντάς την ένα «κράτος πιλότο» ανάπτυξης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ανάπτυξη που όμως εδώ και δυο χρόνια έχει παρουσιάσει έντονα σημάδια ύφεσης.

Πάντως δεν αποκλείεται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, για πολλούς ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας, να δούμε σε λίγο καιρό και τουρκικές σημαίες να κυματίζουν στα αεροδρόμια της χώρας μας

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αεροδρομια και ενεργεια σχετιζονται με τον γεωγραφικο χωρο του Αιγαιου!

    Με "επενδυσεις" σε Ελληνικες τραπεζες υποννοειται συγχωνευση τους απο τουρκικες ή αγορα

    πλειοψηφικου πακετου μετοχων για τον πληρη ελεγχο τους !

    Και μαλιστα παμφθηνα!

    Πριν αναρτηθουν οι τουρκικες σημαιες σε αεροδρομια ,οι αρμοδιοι θα πρεπει να ομιλουν και να

    γραφουν τουρκικα.

    Περαστικα μας.


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]