Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί κέρδισε ο Τσίπρας;

Δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είμαστε όλοι σκλάβοι. Υπάρχει μόνο το μνημόνιο. Κανένα κόμμα δεν κατάφερε να προσκομίσει πειστική εναλλακτική πρόταση. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη και αυτό ασπάστηκε και ο λαός στις κάλπες. Τα υπόλοιπα είναι απλά έξω από την πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν το μνημόνιο έγινε, με το ένα ή τον άλλο τρόπο, μονόδρομος, ποιος ήταν αναμενόμενο να ψηφιστεί; Δεν ήταν φυσικά λογικό και αναμενόμενο να ψηφιστούν, ούτε τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για τη χρεοκοπία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), ούτε τα κόμματα που δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν πειστική εναλλακτική λύση (π.χ. ΛΑΕ κ.λ.π.).

Νομοτελειακά λοιπόν, δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα που φάνηκε ότι προσπάθησε να διαπραγματευτεί, που έκανε και δημοψήφισμα και που τελικά αναγκάστηκε να υποκύψει, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική. Εκεί ακριβώς πάτησε ο ίδιος και έτσι το είδαν και οι ψηφοφόροι.

Και μην γελιόμαστε, δεν είναι αφελείς οι πολίτες. Ούτε αυτοί που ψήφισαν ούτε αυτοί που απείχαν. Όσο δεν θα εμφανίζεται πειστική εναλλακτική λύση, θα κερδίζει πάντα εκείνος που θα υπόσχεται την πιο ανακουφιστική διαχείριση του μνημονίου. Όμως με τέτοιο αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και εκλογικών αναμετρήσεων και όχι με κάποιο πραγματικό πολιτικό διακύβευμα για το μέλλον μας, απλά δεν υπάρχει μέλλον. Μόνο φυτοζωή.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]